2025 86. kitabı
“Senin hikâyeni anlatmaya bir kadının hikâyesini anlatma niyetiyle başlamıştım ama şimdi farkına varıyorum ki senin hikâyen, kendi yaşamının ve babamla birlikteki yaşamının seni mecbur bıraktığı varolmayışa karşı , bir kadın olma hakkını elde edebilmek için mücadele veren bir varlığın hikâyesiymiş.” diyerek anlatıyor yazar kitapta annesini. Kırk beş yaşında yaşamak istediği hayatın bu olmadığını fark eden onlarca zorluğa rağmen uçmaya karar veren, özgürleşme hikayesini kendisi yazmaya başlayan bir anne, onu çocukluğunda farklı şimdi farklı bir gözle gören bir oğulun kendiyle ve annesiyle yüzleşme hikayesi. Bu kitap bana çok ama çok dokundu. Hiç beklemediğim yerlerimden vuruldum,okurken göğsümdeki ağrıyı gerçekten hissettim.Herkesin bir hikayesi vardır. Yazarın bu mahremini açtığı hikaye beni çok içine çekti. Kendim yaşıyormuşum gibi hissettim. Çok üzüldüm, gurur duydum, sinirlendim, ağladım. Kısacası, bir kitapta hissedebileceğim her şeyi hissettim. Kısa zamanda diğer kitaplarını da okuma ümidiyle henüz okumamışlara tavsiye ediyorum.
İnsan ve Hayat
Bir Kadının Kavgaları ve DönüşümleriÉdouard Louis · Can Yayınları · 20242,890 okunma