Serap TiryakiSerap Tiryaki
Efe,nörolojik bir gelişim bozukluğu olan otizm spektrumluydu.Tekrarlayıcı davranışlarıyla sosyal etkileşim ve iletişimde zorluklar yaşayan genellikle belirli ilgi alanlarına aşırı odaklanan biriydi.Özellikle renklere takıntısı vardı.Arkadaşları hikaye kitaplarını konusuna göre okurken Efe,kitabın renklerine göre ayırıp düzenliyordu.Seslere karşı aşırı hassas olan Efe,karıncaların ayak seslerini bile duyabildigini ve yüksek sestende aşırı rahatsız olduğunu davranışları ile çevresindekilere belli ediyordu.Bu tür ortamlarda kulaklarını kapatan Efe,hareket halinde sallanan her şeyi de saatlerce izlemekten büyük keyif alıyordu.
Suyla oynamayı cok seven Efe suyu çok sevmesine rağmen yüzüne su sıçraması onu hiç mutlu etmiyordu.
Efe nin suyu cok sevmesini fırsat bilen babası belediyeye ait üstü kapalı yüzme havuzuna kaydettirmiş.
Yüzme kursuna başlayan Efe neler yaşadı derseniz?
Cevabı eseri okuyunca bulacaksınız arkadaşlar
Yazarımız tarafından kaleme alınan #neşelihavuz ,toplumda farkındalığın ve anlayışın artırılması kazanımları yüksek kıymetli bir eserdi.
Biz Elif im ve Alı Emre m ile birlikte okurken hem öğrendik hem empati yapmanın gücünü keşfettik.
Neşeli HavuzSerap Tiryaki · Mavi Nefes Yayınları · 202517 okunma