·376 syf.····Okunma: 19 Ekim 2025 10:57 #OkudumBitti
#GölgelerinKralı
#Jean-ChristopheGrange
#376Sayfa
Yapmamın çok muhtemel olduğu eleştirileri kitabın devamı olduğu ve bu eleştiri noktalarımın tamamını üstadın gidereceği düşüncesi ile saklı tutarak başlıyorum demiştim ilk kitap için ve haksızda çıkarmadı beni üstad serinin ilk kitabı Grange kalitesine göre biraz yavan bitse de nihayet akıllarda kalan bütün sorular cevabını buldu. Diğer bütün kitaplarından ayrı bir havadaydı yine. Eşcinsellik, AIDS salgını, dikdatörlük, esirlik, Avrupa, orta Afrika ve Arap coğrafyası… okuyucuyu bin bir türlü bilgiye donatan oldukla başarılı bir kurgu ile finalize edilmiş.
Hela katili ölmüş, gey kanserinin AIDS olduğu tespit edilmiş görüntüde her şey bitmiş gibi görünse de Swift’in aklına yatmayan noktalar hiç gitmemiştir.
3.5 yıl geçmesine rağmen dosyadan aklını alamayan Swift, Heidi’nin Fas’tan gelen telefonu ile iyice şüphelerini pekiştirir. Federico’nun ev sahibi olan Corocco AIDS hastalığı teşhisi konmasından kısa bir süre sonra Fas’ta tıpkı 3.5 sene önceki kurbanlar gibi öldürülür.
Swift soluğu Segur ile birlikte Fas’ta alır. Parçalara ayrılmış vücut, ağızda yakılmış kauçuk ve akasya dikenleri… kabus kaldığı yerden devam etmektedir.
Fas’ta araştırmalara devam eden Swift Segur’dan Federico’nun alyansını alır ve içinde yazan isim “ Güneşsiz”dir. Katilimiz güneşsiz️Güneşsizi takip ederken elinden kaçıdan Swift ve ekibi dağılma kararı alır. Swift Paris’e dönerken Heidi ve Segur Afrika’ya gönüllü doktor olarak gitmişlerdir. 6 ay sonra orta Afrika’nın ortasında parçalanarak öldürülmüş bir ceset daha bulunur. Yine olay yerine gelen Swift bu defa bir şey fark eder. Cesetin yanında taşa kazınmış bir kelime. Güneşsiz️
Paris’in sokaklarında başlayan vahşice bir cinayet Fas, Cezayir, orta Afrika ve en nihayetinde her şeyin başladığı yer olan Haiti’de son bulacak mıdır
Lütfen kitap okuyalım