Bahçıvan Babanın, Bahçıvan Kızı Olmak ....
·208 syf.·
2025 47. kitabı
İçim titreye titreye, yüreğim yana yana okudum..! Bir kitabın adı, yüreğinizdeki en büyük acıyı nasıl da anlatabilir? 'Bahçıvan ve Ölüm'... Babam da bir bahçıvandı. Elleri toprak kokardı. Ve şimdi ölüm, onun bahçesinden kopardığı son çiçek oldu. 'Bahçıvan ve Ölüm'ü okurken, babamın ter kokulu gömleğinin sayfalardan yükseldiğini hissettim. Her kelime, onun bahçede bıraktığı çapalar gibi yüreğime saplandı. Bu kitabı okurken satırlar değil, babamın hikayesi kanadı yüreğime. Bahçıvanın her çiçekle, her ağaçla kurduğu diyalog, babamın fısıltılarıydı adeta. Ölüm ise artık soyut bir kavram değil, babamın toprağına düşen bir tohumdu. Kitap bana şunu fısıldadı: 'Ölüm en güzel çiçeği bile koparır, ama onun tohumu toprağa düşer ve yeniden filizlenir.' Babamın bahçesinde güller hala kırmızı, fesleğenler mis kokuyor. Ama onun o güllere uzanan elini, fesleğenleri okşayan bakışını özlüyorum. Kitap, bu özlemin resmiydi. Bahçıvan gitti, ama bahçesi hala onun sevgisiyle yeşeriyor. Ölüm, babamın ellerinden öpüp onu toprağa uğurladı. Ve şimdi her bahar, onun sevdiği çiçekler açtığında, babamın bana gülümsediğini hissediyorum. Not:Bu satırlar bir inceleme değil, bir kızın babasına yazdığı en samimi mektuptur. Çünkü bazı kitaplar sadece okunmaz, onlarla birlikte yaşanır, onlarla birlikte ağlanır... Ve ben her sayfada babamı biraz daha kaybettim, ama her kaybedişte onu biraz daha çok buldum. Bu kitap mutlaka okunmalı. Okuyacak olanlara 'keyifli okumalar' diyemem; çünkü içleri burkulacak, keyifleri kaçacak. Yine de buna değecek. Bahçıvan ve ÖlümBahçıvan ve Ölüm Georgi GospodinovGeorgi Gospodinov
Alıntı
Bahçıvan ve ÖlümGeorgi Gospodinov · Metis Yayınları · 202514,2bin okunma
3.707 Gösterim
Ne kadar yürekten yazmışsınız
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yüreğime dokunan bir kitap oldu 🥹
Bu yorum görüntülenemiyor
Şimdi yorulmuştun yüreciğin🫂🥺 büyük kayıp! üzerine söylenen hiçbir söz teselli değil ve bazı acılar yaşandıkça büyütür insanı. Rabbim sabırlar versin🫂 bir kitabı okuyarak hissedebiliriz peki okumadan hissedebilir miyiz? sorusuna senin şu satırlarınla cevap verebiliriz esram. Yüreğine sağlık 🫂 Rabbim başka keder vermesin 🫂
Cannnnn bromm, nasılda biliyorsun yüreğimi :) Dağılmadan, toparlanamıyor insan ...... Ne demiş İbrahim Tatlıses: " Hayat kaldığın yerden DEVAMKEEEE" :))) Güzel duan için binlerce amin olsun 🙏🫠
1 yanıtı göster
Canım benım senın gıbı sevgı dolu yureklı tertemız bır evlat yetiştirmiş harika bır babaymıs nur içinde yatsın ben buradan senın hıssettıgın acıyı hıssettım Rabbım kalanlara hayırlı ömür versın
Acılarımız bir Gül'üm :) 🙏
Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun 🤲🏻 Arkasında hayırla anan dua eden senin gibi bir evlat bırakmis.Daha ne olsun dua edenleri çok olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim Havva'cım, Allah razı olsun 🫠🙏
Esramm sadece🫂 istiyorum...