SPOILER!!!!
Kitabı tam suan bitirdim. Suan ne yapıyorum derseniz parkta annemlerim gelmesini bekliyorum cunku anahtarımı unuttum yani her şeyden once bu gerici farkindaligin bana hissettirdigi sacma ani guzellestirdigi icin kitaba teşekkür ederim. Kitap cok sürükleyici denemez sadece benim okuma isteğimiz olduğu bir döneme denk geldi sanırım 3 günde falan okudum. Dili zor değildi ama okuması zor sayılırdı cunku karakterler ve bağlar cok karışık. Karakter anlatımlari da cok uzun ama uzun olmasa daha da anlasilmaz olur o ayri mevzu. Buna çözüm olarak kitabın girisinr aile ağacı çizsem de yine de biraz kafam karıştı. Emma yi kimse sevmemiş sanirim acikcasi bende belli noktalarda uyuz olsam da hafif bir sevdim gibi. (Iyi kotu birkac huyunu kendime benzettim) kitabın sonunda harriet in ailesinin bulunmasına cok sevindim. VE EMMANIN EVLILUGI KOCA BIR SOKHANNES YASADIM O NEYDI OYLE yanlış okumadıysam adamla aralarında koca bir yaş farkı olması lazim btw o zaman icin normal tabi de yani bilemedim bir yandan da dusununce yakışıyorlar VE VE VE KITABIN BASINDAN BERI HARRIET IN MARTINLE EVLENECWGINI ANLAMISTIM ysni o asiri belliydi. Kitabi henel olarak sevdim kkurken kafamda kelebekler gezdi şirin bir kitaptı sitcom izliyor gibiydim. Hele ki dostoyyevki okuduktan sonra bunu okuyunca. Sefaletteb prenslige ciktim yani bunu daha nasil ifade edebilirim bilmiyorum. EMMAYI SEVDIM JANE AUSTEN OKUMAYA DEVAM EDECEGIM.
BU KITABA
mamafih (buna ragmen) müşkülpesent (zor beğenen) kelimelerini öğrettiği icin teşekkür ederim