2025 2. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 05:28
Faruk Nafiz Çamlıbel, hecenin beş şairinden biridir. Şair, yazar, gazeteci,siyasetçi ve öğretmendir. 1918-1930 yılları arasında edebiyatın tek kuvvetli aşk şairi olarak tanındı. Şiirlerinde aşk, hasret, tabiat, ölüm, kahramanlık ve tutku konularına yer verdi. İlk şiirlerini aruzla daha sonraki şiirlerini ise heceyle yazdı. Tek romanı Yıldız Yağmur'u adlı eseridir. Bu eserinde şair Şuküfe Nihal Hanım'a aşkını anlatmıştır. Behçet Kemal ile birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı yazdı. "Gurbet ve Şaire"adlı eser şiir türünde yazılmış olan ve 282 sayfadan oluşan bir kitap.Kitap kapağını yazarın fotoğrafı olması nedeniyle başarılı ve anlamlı buldum. Kitabın basımını da başarılı buldum. Kitabın konusu aşk, tabiat, ölüm, kahramanlık ve hasret yer almaktadır. Han Duvarları ve Bir Ömür Böyle Geçti kitaplarının birleşimidir. Eserin sonunda şairin kitaplarda yer almayan şiirlerine yer verilmiştir. Şiir kitabı okumayı benim gibi sizlerde seviyorsanız eseri okumanızı tavsiye ederim. Her şiir kitabı okunmaya değer olduğunu düşünüyorum çünkü. Eserdeki bazı şiirleri çok beğendim mesela Han Duvarları şiir gibi. Han Duvarları eserini daha önceden okumuştum. Bir Ömür Böyle Geçti eserinin olduğu kısmı ve eserlerde yer almayan şiirlerini ilk defa okudum. Şiir kitabı okumayı sevmiyorsanız okuyup okumama tercihini size bırakıyorum.
Gurbet ve SaireFaruk Nafiz Çamlıbel · Yapı Kredi Yayınları · 03,531 okunma