"Hem çirkin hem güzel hem kederli hem ferahlı şeyler beraber bulunur. Akıl odur ki ferahlı ve güzel şeylerle meşgul olup çirkin, sıkıntılı şeylere ehemmiyet vermez, şekva ve merak yerinde şükreder, sevinir." (On Dördüncü Şua)
İnsanoğlu eğlence ve oyundan ibaret olan bu dünyaya yalnızca ahireti kazanmak için çaba harcaması üzere gönderilmiştir. Elbette bunun için çeşitli imtihanlara tabi tutulacak ve onları kolaylıkla geçebilmek için de tesellilere ihtiyaç duyacaktır. Yalnızca imtihan olsaydı tesellisiz ömür geçmezdi ya da hayatta hiç imtihan olmasa sadece teselliler var olsaydı bu sefer tesellinin gölgeliğinin şifasına ihtiyaç kalmazdı. Her şeyi nizam intizam içinde var eden Rabbimize hamd olsun ki dünya dili ile dert, ahiret dili ile bilet olan imtihanları kazanmak için birçok teselli vermiştir bizlere. Ne mutlu o kullara ki imtihanlarını bilet olarak kullanıp yolculukta teselli duraklarında dinlenebilenlerdir
Sıkıntılarla mücadele edebilmek için hepimiz bir söze, bir cümleye, bir rehbere, bir omuza kısacası bir teskine ihtiyaç duyarız. Bu kul olarak olmazsa olmazımızdır. Değil mi ki Rabbimizin kulları da Allah ile irtibatlarında O'ndan gelen bir melek vasıtasıyla, bir vahiyle, bir mucize ile teselli bulmuşlardır. Onların mirasçıları olan salih kullar da böyle teselliler ile kalb-i sükuna ermişlerdir. O halde bizler de yerinde ve doğru teselliler ile bu dünya denen sürgününden hayırla ayrılmak için çabalamalıyız
Sevgili @mecitomurozturk hocamın son kelamı olan #üstadıntesellisi o denli özel bir yol arkadaşı ki ben her tesellide gönlümden bir kuşun havalandığını hissettim. Risale-i Nurdan alıntıların hepimize bir kandil olacağını düşünüyorum ve çok değerli tesellilerin ihtiyacımıza binaen sürekli açılıp okunması lazım. Benim duygusal olarak çok ihtiyaç duyduğum bir zamanda okumamı nasip eden Rabbime hamd olsun. Dünyanın eğlence ve oyundan ibaret bir durak olduğunu bu kelam sayesinde bir kez daha anladım ve iman var, imkan var, Bediüzzaman'ımızdan teselliler varken e o halde çabalamazsam yarın bunun hesabını nasıl veririm?
İçerisinde yaralarınıza em olacak birçok şifa bulacaksınız