···Okunma: 31 Ağustos 2025 23:58 •{Güven denilen şey zor kazanılır ve insanoğlunun tutarsız davranışları yüzünden çabuk kaybedilir.}
•{Hırsın boyutu ne kadar büyükse, vereceği zarar da iki katı büyüklüğünde olurdu.}
2004 ekibi ekip lideri olan Aramis David Harrison ile Çernobil'de yaşam ve canlı varlığını incelemek ve insanlığa hizmet amacıyla Çernobil Nükleer Santralinde görevlendirilir. Araştırmalar son hız devam ederken altı kişiden oluşan ekip ikiye bölünür ve ekibin bir kısmı Aramis'e karşı tavır alır. Projenin ilerleyen günlerinde ekip bir kişiyi kaybeder üstelik yetmezmiş gibi ekip lideri Aramis maruz kaldığı yüksek radyasyon nedeniyle dengesiz tavırlar sergiler ve projenin 59. gününde Aramis Çernobil'de ölüme terk edilir.
2008'de yeni bir ekip Çernobil'e tekrar gönderilir. Bu ekibi iki büyük tehlike beklemektedir; ölüme terk edilmiş ve hafızası değişken Aramis ve ormanın derinliklerinde onları takip eden gölge...
Herkese merhaba bugün bilim-kurgu türünü bana sevdiren oldukça heyecanlı bir kitapla geldim. Ben Çernobil'e her zaman ilgili biri olarak oldukça heyecanlı bir biçimde kitabı okudum. Özellikle sonlara doğru kitabı bırakmak istemedim. Kitap öyle bir noktada bitti ki iyi ki ikinci kitap yanımdaydı diye sevindim.
Karakter çokluğu ilk başlarda kafamı karıştırsa da ilerleyen sayfalarda taşlar yerine rahatlıkla oturuyor. Ayrıca kitap adeta bir macera film gibiydi. Okurken birçok hissi aynı anda yaşadım; üzüntü, kızgınlık, hayal kırıklığı, korku ve bolca heyecan.
Kitap hakkında spoi vermemek için kendimi zor tutuyorum. Bu kitapla mutlaka tanışın herkese keyifli okumalar