SUS EY NEFSİM !
2025 19. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2025 15:47
Ben kitaba bayıldım gerçekten Nefsin dilinden yazılması çok sarsıcıydı ama kitabı okuyan o genç olmasa biraz ağır kaçabilirdi bence. Biz okudukça şaşırdıkça düşündükçe okuyan gencin de birebir aynı şeyleri düşünmesi ve ifade etmesi çok uygun düşmüş. Bunların haricinde Aziz Mahmut hüdayinin nefisle mücaledelesini nefsin mertebeleriyle birlikte işlemesi çok hoşuma gitti. Böyle mertebeleri bölmese çok anlayamayabilirdik. Böylece nefis mertebelerinin özelliklerini,manalarını ve hangi ayette geçtiğini de öğrenmiş olduk bu yönü de hoştu. Hep merak ediyordum sanki böyle büyük zatların nefsi yokmuş gibi yüksek mertebede nasıl olabildiklerine şaşırıyordum. Meğerse onlarda bizimle aynı nefsi taşıyorlarmışta sadece nefsiyle savaştığı için yükselebiliyorlarmış. Bu bi yandan beni rahatlatsa da makamı ilerlese bile nefsin asla pes etmeyişi, nasıl olsa bana uyacaksın istediğimi yapacaksın demesi ve gerçekten de hayatta hep unutup nefsin yolundan gitmemiz çok korkutucu. Açıkçası kitap çok sarstı ama kitapda da dediği gibi okuduktan bir süre sonra yine unutmaya yine nefse uymaya başladık. Rabbim bizlere de nefsi yenebilmeyi nefis mertebelerinde biraz da olsa ilerleyebilmeyi nasip etsin Ene 'Sus Ey Nefsim' Fatih Duman
2025 Okuma Raporları
Ene 'Sus Ey Nefsim'Fatih Duman · Nesil Yayınları · 20228,6bin okunma
Aminn 🌹 Kitap "acaba bunu söyleyen nefsim mi? bunu yaptıran nefsim mi? " diyerek gezdiriyor bir müddet insanıı Unuttukça tekrar tekrar okunası bir eser..