2025 25. kitabı
Bu sayfalarda bir araya gelen her hikâye, sadece bir hastanın değil; aslında hepimizin içinden geçen kırılma noktalarının, suskunluklarının ve çabalarının bir yansımasıydı. Bir lokmanın ardında saklı olan duygular, bir tartı rakamının ötesine geçen hayatlar ve iyileşmenin yalnızca bir “liste”yle değil, anlayışla, sabırla ve sevgiyle mümkün olabileceği gerçeği… Her danışanım, farklı bir hayatın temsilcisiydi. Kimi çocukluk travmalarını taşıyordu, kimi annesinin bakışında eksik kalan sevgiyi, kimi toplumsal baskıların yordukça yorduğu bir benliği… Ama hepsinde ortak bir şey vardı: Değişmeye cesaret eden bir yan. Bu kitap, yalnızca kilo vermek ya da sağlıklı beslenmek isteyenlere değil; Kendini yeniden tanımak, iç sesine kulak vermek ve yaşamını dönüştürmek isteyen herkese yazıldı. Çünkü sağlık, yalnızca bedende değil, hayata bakışta, ilişkilerde, seçimlerde ve kendinle kurduğun bağda başlar. Eğer bu satırları buraya kadar okuduysanız, artık bir diyet listesinden fazlasını aradığınızı biliyorum. Siz de bu hikâyelerden birinde kendinizi gördünüz belki ya da henüz farkında olmadığınız bir ihtiyacınıza ayna tuttunuz. İşte bu yüzden, bu kitap bir son değil; yeni bir başlangıcın kapısı olsun. Unutmayın: Herkesin hikâyesi kendine özeldir. Ve herkesin iyileşme yolu, kendi kalbinden ve beyninden geçer. Yolunuz farkındalıkla, sevgiyle ve sağlıkla dolu olsun. Kendinize iyi bakın. Çünkü siz buna değersiniz. Kitabının sonunda bu sözlerle bitiren ve bence kitabın içeriği hakkında özet ve kişiye haydi ne duruyorsun diyen bir seslenisle kitabı bir tartidan çok duygularımıza, içimize, ozumuzle barışık olup kendimize sorular sormayı öğretiyor bu kitap. Kitapla ve keyifle kalın.
Bir Tartıdan FazlasıNüket Aksakal Bağışgil · Memento Mori Yayınları · 202510 okunma