#KediUykusu
"Herkesi kurtaramazsın, önce bunu bil. Sonra da kendine bak. İçinden çıkıp gitmeyen o kaçışın sebebini sor."
Merhaba kitap severler bugün size @tubaayseozgur 'un kaleminden çıkan ve geçmiş ile günümüz arasında sıkışan karakterin o anları ile içsel sorgulamalarını da anlatan bir eser ile geldim.
Kitabımız Nejat'ın, 18. doğum gününde kaçtığı evine 15 yıl sonra, babasının ölümünü gazeteden öğrenerek tekrar dönmesiyle başlamaktadır. Ancak hiç beklemediği bir şey olur ve eve döndüğü gün orada birisi daha ölür.
İlk başta babasının hep kayırdığı Korkut, sonra Ayşe'nin eşi Sedat, ardından kardeşi Ayşe ve son olarak Nejat'ın ilk aşkı ancak Korkut'un eşi Natasjha da ölür.. Nejat nedenini bilmediği bir döngünün içinde bulur kendisini. Evden kaçtığı 18. yaş günü ve babasının cenazesine geldiği gün arasında gidip gelirken aradan geçen 15 yılda neler yaşadığını hatırlamaz. Ancak Natasjha'nın annesi, Ninochka'nın ona yol göstermesi ile kendini bulmaya çalışır, geçmişi düzeltmek ister. Bu sırada ise hem kendi geçmişini kurtarmaya çalışır hem de ailesinin sırlarını öğrenerek yaşananların iç yüzünü anlar. Tüm bunlar yaşanırken ise beyaz tüylü kedisi Maske her zaman oralarda bir yerdedir.
Sizce Nejat evden neden kaçtı? Babası neden Korkut'a daha iyi davranıyordu? Sizce en sonunda herkes kurtulmuş mudur yoksa birisi ölmüş müdür?
Soruların cevabını merak ediyorsanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim benim yazardan ilk kitabımdı, kalemine bayıldım.
"Her bir sorusu havada asılı kalıyordu, Sonra da yavaşça uçup gidiyordu. Hepsi gergin, hepsi şaşkın ve hepsi birbirinden şüphelenerek bakıyorlardı artık."
"Acaba kediler rüya görüyor mudur? Geçenlerde gazetede görmüştüm. Uykuya geçtiklerinde bilinçlerini kapatıyorlarmış ve derin uykuya girebiliyorlarmș. Tam on beş saat. Derin uyku esnasında ise duygularına teslim oluyorlarmış."