·432 syf.····Okunma: 22 Ekim 2025 22:32 Yedi Kartal Efsanesi- Zülfikar'ın Hükmü/ Saygın Ersin
Pir-i Lezzet ile gönüllerimize taht kuran Saygın Ersin 'in, ondan çok daha önce yazılmış Yedi Kartal Efsanesi üçlemesinin ilk kitabı olan Zülfikar'ın Hükmü incelemesi ile geldim.
Tür olarak fantastik olan bu harika kitapta neler mi var? Bizlerin vampir diye bildiği Gecelilerden tutun da onlarla savaşmak için kurulan Solaklara, dünyadaki kötülüklere denge olmak için dünyadaki sanatlara hakim olan Yedi Kartallardan Lokman Hekime...
Dünyadaki kötülüklere denge olması için melekler tarafından 7 özel çocuk seçilir rivayete göre. Bu çocuklar rüzgara, ateşe , doğaya hükmedebilir, sanatı ile dünyanın bir ucuna saniyelerde ulaşabilir. Ölümsüzlük değil ama uzun yıllar boyunca görevlerini yapabilmeleri için ömür uzatıcı bir iksirleri vardır Lokman Hekim tarafından tarifi yazılan ama öyle bir tarif ki ezberlenemez, kağıt yakılamaz ,yok edilemez. Bu gizli emanetlerin çalınması ve bunun ile birbirine bağlı bir sürü olay çözülmeye çalışılıyor kitap boyunca. Hep iyilerden bahsettik neredeyse. Bir de karşı grup var elbette. Modern Alamut. Alamut kalesinden haberdar olan takipçilerim, evet o Alamut günümüzde de olabilir mi? Peki bir de ordunun da bütün bu olayların içinde bir yerde olduğunu söylesem ne düşünürsünüz?
Ciddi bir zeka ve edebi yetenek ile bunları harmanlamış Saygın Ersin.
Kitabın tek dezavantajı cok heyecanlı bir yerde bitmesi
Ben biter bitmez hemen 2.kitap olan Erbain Fırtınası'na başladım. Muazzam bir heyecanla başladı, haberiniz olsun.
Bu sekilde masalsı bir anlatım ile bizden şeyler okumak isterseniz, hiç durmayın! Alın aldırın, okuyun efendim.