2025 17. kitabı
Selamlar kitapsever dostlarım. Bugün sizlere Kichijoji'nin Kadın Kitapçıları kitabının incelenmesi ile geldim. Riko Nishioka ve Aki Kobata romanın baş kahramanları... Riko kırk yaşlarında azimli, kararlı, disiplinli bir çalışan olması sayesinde kitabevinde müdürlüğe terfi eder. Hâlâ bekar olmasını küçük düşürücü bulur. Aki ise Riko'nun tam tersi olarak yirmi yedi yaşında, genç, güzel, havai, aklına estiği gibi yaşayan yeni evli bir çalışandır. Kichijoji'nin en ünlü kitabevi olan Pegasus'un kapatılma haberi yayılınca Riko ve Aki birbirlerine olan nefreti bir kenara bırakıp, kitabevinin kapanmaması için büyük mücadeleye girişirler. Sonuç oldukça tatmin edici olur. Ancak Riko "kadın" olması sebebiyle erkekler tarafından müdürlüğe layık görülmez, küçümsenir. Bu kısımdan nefret ettim. Kadın olmanın küçük görülmesi durumunun evrensel olması beni epey irrite etti.Bu gerçekle yeniden yüzleştim. Ancak kitabın sonundaki kadın dayanışması, birbirlerinden nefret eden Aki ve Riko'nun dostluğa uzanan mücadelesini okumak keyifliydi(sadece bu açıdan). Ben kitabı pek sevemedim. Akmadı bir türlü ve yarım bırakmayı sevmediğim için geçen haftayı bu kitapla kapattım. Kitapla kalın.
1000 Kitap
Kichijoji'nin Kadın KitapçılarıKei Aono · Athica Yayınları · 2025193 okunma