Virane Düşler ~ Ümran Tan ~
#alıntılar
Tüm yenilgilerim, Oğuz'un gözlerinde oluyordu. Karşımda, tüm cephanelerimi yitirmiş, savunmasız kalan kalbimle öylece dikiliyordum.
Uzun uzun gözlerime baktığında kalbimin parçaları ruhuma saplandı. Gözleri ateşe batırılmış oklar gibi göğsüme saplanıyor, yüreğimi yüreğine mühürlüyordu.
.
#okudumbitti #kitapyorumu
Herkese merhaba,
Kalemine müptela olduğum canım Ümran'ın kitabı #viranedüşler ile sizlerleyim.
Süveyda yaşadığı tatsız olay sonrasında yeni bir başlangıç yapmak için Ankara'ya taşınır. Üst üste gelen olumsuzluklar onu güçsüz düşürdüğü an karşılaştığı Nazlı ile hayatının yeniden şekilleneceğini nereden bilebilirdi?
Ona yardım eden Nazlı ve eşi zor durumda olan Süveyda'nın iş aradığını öğrendiklerinde kendi kitapçıda çalışmasını teklif ederler.
Kitapçının asıl sahibi ve Nazlı'nın da abisi olan Oğuz'u görür görmez hissettikleri kalbinde farklı hisler uyandırsa da patronu olduğu için sürekli ondan kaçar. Oğuz cephesinde de durumlar çok farklı değildir. Çünkü o da Süveyda' yı gördüğü an vurulmuştur. Süveyda'nın etrafına ördüğü duvarlarından içeriye sızmaya başlayan Oğuz aşkı için çaba sarf eder.
Süveyda geçmişi ve kaçtıkları yüzünden korkar ve Oğuz'dan uzak durur. Ama Oğuz bu neler yaşadığını bilmese de sürekli koruyup kollar Süveyda'yı.
Bir gece geçmişin pis elleri Süveyda'ya tekrar uzandığında yapması gereken tek bir şey vardır. Herkesi ve her şeyi geride bırakıp kaçmak. Çünkü ailesi gibi gördüğü insanların zarar görmesini asla istemiyordur. Kaçtığını sanırken Oğuz'la karşılaşması onu tedirgin eder. Çünkü Oğuz her şeyi öğrenmiştir ve beraber kaçarlar.
Gizemli patronumuz ise sadece bir iş adamı ve kitapçı sahibi değil aynı zamanda bir istihbaratçıdır. Kimliğini gizlemesi bir yana bilinmezlikler içinde kalbini kaptırdığı Süveyda'yı her şeyden ve herkesten koruyabilecek mi?
Güven problemi yaşayan Süveyda Oğuz'a güvenebilecek mi?
Aşk mı yoksa geçmişin pis elleri mi galip gelecek?
Ah benim canım Oğuz'um keşke gerçek olsaydın diye diye sayfaları çevirdim. Süveyda'nın kendine güvenmesi için elinden geleni yaptı asla pes etmedi.
Pes etmeyen erkek candır.
Süveyda ise yaralı bir ürkek kuş gibi hayata tutunmaya çalışırken rastladığı Oğuz ile her şeyin en iyisini hak ediyordu.
Yine aşık olduğum bir kurgu ve Oğuz karakteri ile güzel anlar yaşadım. Sizlere de tavsiye ediyorum, pişman olmazsınız.