2025 53. kitabı
“Biz de bu savaştan yüzümüzün akıyla çıkar, istiklalimize kavuşursak cephedekilere yardımcı olan kadınları mutlaka ödüllendirmeliydik.” Kimliği, mesleği, duruşu her ne olursa olsun her insanın aslında özünde sadece insan olduğunu; herkes gibi duyguları, zaafları, mutlulukları, hüzünleri, hayalleri, hedefleri, kendine ve yaşamına dair planları bulunduğunu biz okurlara hatırlatan türden bir kitap olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün sadece asker, devlet adamı olmadığını, O’nun da çocuk, eş, arkadaş olduğunu çok keyifli bir dille okurlara sunan bir kitap. Kitap; Atatürk’ün yaşamını alışılmışın dışında daha kişisel ve duygusal bir dille ele alıyor. Çocukluğundan ölümüne kadar geçen sürede yaşadığı yalnızlıkları, kırılganlıklarını, insani zaaflarını ve içsel dünyasını ön plana çıkarıyor. Tarihsel olaylardan çok, onun "insan" yönünü anlatmayı amaçlıyor. Yazar, sadece duygularıyla değil Atatürk ile ilgili yaptığı araştırmalar, okuduğu kitap ve kaynakların bilgi birikimiyle; kendi duygu ve düşüncelerini de ekleyerek yazmış bu kitabı. Sayfaları okurken bunu tamamıyla hissediyorsunuz.
Aylardan Kasım Günlerden PerşembeAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20254,411 okunma