2025 34. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2025 01:52
DİŞİ KURDUN RÜYALARI / CENGİZ AYTMATOV AYTMATOV’ un ustalık dönemi eserlerinden,sarsıcı bir roman ile geldim. Kitap 3 farklı karakter üzerinden,3 bölüm olarak ilerliyor. Olayların ve karakterlerin,birbirine dokunan kısımları oldukça ilginç… Ana karakter dişi kurt Akbara; ailesinde baskın olan taraf. Eşi Taşçaynar ile kurmaya çalıştıkları yaşamda sürekli insan engeline takılıp,çeşitli zorluklar yaşıyorlar. İkinci karakter olarak ; papaz okulundan kovulmuş ve geleneksel inancı sorgulayan idealist genç Avdiy’i okuyoruz. Avdiy, anaşa isimli kaçak yollardan elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili araştırma yaparken,trajik bir sonla karşılaşıyor. Üçüncü olarak karşımıza Boston isimli bir çoban çıkıyor. Merhametli çobanımız söz konusu ailesi ve yaşam alanı olunca ; bazı yanlış kararlar almak zorunda kalıyor. İnsanoğlu idealleri uğruna,doğaya verdiği geri dönüşü olmayan bu zararı ne zaman fark edecek ? İyilik hiç bir çağda karşılığını iyilik olarak almayacak mı? Gibi bir sürü soru ile başbaşa kaldım kitap bittiğinde. Yorumu sizlere bırakıyor, kitaplı günler/geceler diliyorum dostlarım. ” … insan niyet edermiş ama Tanrı yukarıdan gülermiş.” ”İnsanlar kaderlerini, kader ise insanları arar.” ”Çünkü yalnızca samimi bir pişmanlık günahlarını hafifletebilirdi.”
Dişi Kurdun RüyalarıCengiz Aytmatov · Ketebe Yayınları · 20218,9bin okunma