2025 37. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2025 23:15
uzun zaman sonra bir kitabı okurken bu kadar çok zorlandım ve devam ettiremedim. normalde iki-üç günde bitecek şey 45 güne uzamış. bence konusundan kaynaklı. konu aldatma-aldatılma temalı olunca ben soğuyorum. çoğumuz kitabı biliyoruzdur zaten. bazıları mektupların arasındaki aşka odaklanırken ben ister istemez Milena’nın kocasını Kafka’yla aldatması ve Kafka’nın kendinden küçük birine ilgi duyması. son söylediğim belki her zaman sorun olmaz ama aldatmada etkili bir faktör bence. Kafka’da kocası olduğunu bilerek yapıyor zaten. hatta ‘kocanla tanışacak mıyım?’ diye sorduğunu da hatırlıyorum. bilemiyorum, bu konuya değindikçe kitaptan uzaklaştım ben. ama bunu geri planda bıraktığımda güzel bir aşk hikayesi denilebilirdi -ki o bile karmaşık-, güzel yazılmış betimlemeler vardı. bir sorun da şu ki, mektuplar bazen birbirinden çok bağımsız olabiliyordu o yüzden bir konuya odaklanmışken bir diğer mektupta odaklandığın konudan kopup yenisini anlamaya çalışıyorsun. biraz karışıktı. ve sonunu pek de sevemedim. kitap boyunca hem konuşalım, mektuplaşalım, mesajlaşalım diyor bir diğer mektubunda bir daha yazma Milena diyor. sonunda yine yaz bana Milena diye bitiriyor? sanırım biraz Kafka’ya bilenmişim ben. :) kitap için çok da ‘tatlı bir aşk’ var diyemeyeceğim. benim gibi düşünen var mıdır acaba? incelemelere baktım ama göremedim hiç. kısacası pek de beğenemedim ama yarım kalsın da istemedim. şükür ki bitti.
Milena'ya MektuplarFranz Kafka · İndigo Yayınları · 201865,9bin okunma