···Okunma: 24 Ekim 2025 22:56 Merhabalar değerli kitapseverler. Bugün sizlere Taner Durmaz’ın kaleminden çıkan Nebun adlı kitabı tanıtmak istiyorum.
Irak’ın Halepçe kentine bağlı Kulajo köyünde dokuz kardeşin sekizincisi olarak dünyaya gelen Nebun, bir sabah annesinin ölüm haberiyle karşılaşıyor. Nebun annesini kaybettikten sonra iyice zayıflıyor ve bir süre sonra babası başka biriyle evleniyor.
Baba ve üvey anne, çevrede savaş çıkacağı haberiyle para karşılığında güvenli bir yere götürülecekleri vaadine inanıyorlar. Fakat işler hiç de beklendiği gibi gitmiyor. Köylüler ve Nebun’un ailesi dolandırılıyor; elde avuçta ne varsa gidiyor. Nebun, annesinden sonra üvey annesini de kaybediyor.
Bu olayın ardından İran’dan taziye için gelen ablası ve eniştesi, çocukları olmadığı için küçük kardeşleri Hebun’u yanlarına almak istiyor ve götürüyorlar. Kitabın devamında ise küçük yaşta olan Hebun’un, altmış yaşındaki Mamo adlı adamla evlendirilmesinin ardından yaşadığı ağır hayat dahil birçok olaya tanıklık ediyoruz.
Yazarımız; aşk, töre, savaşın gölgesi altında yaşam ve tüm zorluklara rağmen var olma mücadelesi gibi pek çok temaya değiniyor.
Ah Nebun, sen neler yaşadın. Yaşanılanların her bir satırı yüreğime işledi. Kesinlikle filmi olsa izlemek isteyeceğim bir kitap.
Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.