Merhaba kitap sever dostlar!
Yazarımız Dilek Nazılıoğlu’nun kaleminden çıkan yeni eser “Karnımdaki Viski Şişesi” ile karşınızdayım.
Okurken bitmesin istediğim, Yeşilçam tadında bir aşk hikayesi… Akıcı ve heyecan dolu bir kurgu!
Öznur ve Görkem’in hikayesi, bambaşka iki karakterin bir metroda göz göze gelmesiyle başlayan deli dolu bir aşk ve sıcacık bir dostluk öyküsü.
Anne ve baba olamamış bireylerin çocuğu olarak dünyaya gelen Öznur’un hayatı, babasının ölümünden sonra tamamen değişir. Annesinin bencil tavırları artar; kızları Öznur ve Bade yokmuşçasına gece hayatına dalar. Henüz küçük bir çocukken, bir gece vakti annesi tarafından evden kovulan Öznur’a, karşı komşusu Cihan ve ailesi sahip çıkar. Hem evlerini hem kalplerini açarlar.
Cihan ile aralarında güçlü bir dostluk başlar; artık Öznur’un tek ailesi odur. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez… ta ki Cihan, Fatma ile tanışana kadar. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Öznur’un asıl hikayesi ise, Görkem’le metroda karşılaştığı o gün başlar.
Görkem, Öznur’un “asla aşık olmam” dediği tipte bir adamdır. Fakat göz göze geldikleri an, içini kaplayan duygunun aşk olduğunu itiraf etmese de derinden hisseder.
O günden sonra, Öznur’un sade ve sakin hayatı bambaşka bir ritme bürünür. Görkem’in alkol problemi, zengin ama sahte çevresi; Öznur’un kitap kafe ortamı ve samimi dostlukları…
İki zıt kutup bir araya gelir.
Peki, bu büyük aşk onları ortak bir paydada buluşturabilecek midir?
Ve kitabın ismini aldığı o talihsiz olaydan sonra…
Artık Öznur, eski Öznur değildir.
Aşk, ihanet ve dostluğun iç içe geçtiği; okurken içinde kaybolacağınız bir hikaye sizi bekliyor.