Doktor Ox’un Deneyi - Jules Verne
Türü: Öykü
Sayfa Sayısı: 96
Yayınevi: @kızılpanda
#kitapyorumum
Fransız edebiyatın en güçlü yazarlarından ve bilgi kültürünün öncülerinden sayılan yazardan okuduğum ikinci eser, yazarın Denizler Altında Yirmi Bin Feraah, 80 günde Devri-alem ve Balonla Beş Hafta Seyahat gibi eserleri oldukça popüler.
Yazar bir yüzyıldır herhangi bir tartışmanın gölgesinin dahi hissedilmediği bir hayali şehir kurgulamış. Bu öyle bir şehir ki insanlar evlenmek için dahi on yıl birbirlerini tanıyorlar. Yürürken konuşurken dahi bir monotonluk söz konusu…
Bilim kurgu türünde bir novella olan bu eser bilimin ahlak yoksunu kişilerin elinde nasıl tehlike arz edebileceğini gösteriyor.
Okuyacaklara şimdiden Afiyet Olsun
#alıntı
“Artık bir vals değil merhametsiz bir kasırgaydı. Baş döndürücü bir deveran, ölçüyü yanan bir odun parçasıyla döven şeytanların yönettiği düşünebilecek denli çığırından çıkmış bir Çember dönüşüydü.”
#konusu
İnsanların hiçbir şeyi için sanat ya da iş konusunda coşkuya kapılmadıkları, hayatın tamamen monotonluktan meydana geldiği bir kasabada; şehre elektrik sağlayacağını söyleyen bir bilim insanının gizemli deneyini konu alıyor.