2025 14. kitabı
Kitap ışık hızıyla bitti... Evet tam da öyle oldu. Öykü desem öykü değil, roman desem roman değil, tıpkı kitabın konusu gibi arada sıkışmış kalmış bir tür ile geldim. Arada sıkışmış kalmış diyorum çünkü; kitapta 2125 senesinde yaşayan Arda ile 2025'te yaşayan Nur arasındaki aşkın imkânsızlığını ve bu zaman farkının yarattığı engellerle nasıl savaştıklarını okuyacaksınız. Arda 2125'te yaşayan bir bilim insanı, "zaman yankısı protokolü" ile ilgili çalışmaları var. Nur ise 2025'te yaşayan sıradan bir kadın... Arda'nın çalışmaları sırasında bir şekilde zamanlar arası çarpışmada karşılaşıyorlar ve birbirlerine aşık oluyorlar. Sonra aralarındaki bu aşk imkansızlıklarla sınanıyor.. Aşk acıları çekiliyor vs. Fakat bunların hepsi o kadar hızlı oluyor ki, okurken "bu nasıl bir kurgu?!" dedim. Bilmiyorum belki yazar bunu özellikle hissettirmek istemiş olabilir. Tıpkı günümüzde yapay zekaların çoğu konuyu hızlıca çözmesi ve merak duygumuzu tatmin etmesi, ilişkilerin de aynı hızla başlayıp bitmesi gibi konulara vurgu yapmak istediği için böyle kısa ve hızlı bir anlatımı seçmiş olabileceğini düşündüm. Yoksa kitabın konusu çok güzel ama anlatım biraz daha uzun olabilirdi. Yorumlarımın olumsuz eleştiri gibi algılanmasını istemem kesinlikle, kitabı beğendim ama daha uzun soluklu olmasını isterdim Bu kadar hızlı akıp giden 60 sayfalık bu kitapta tutup yakalayabildiğim ve kalbime dokunan aıntıları şuraya bırakıyorum; Bir gün birisi gelir ve seni, senin bile bilemediğin bir yerden sever. Ve sen bunu ilk başta fark etmezsin. Çünkü zaman bazen gözle değil, kalple yürür. Ve asıl gerçekliğin tüm sırları o yolda çıkar karşımıza. Gerçek olmak illa dokunmak mı sence? Bazen birisine en çok görmeden de hissedersin. Sen benim sesimi duydun. Tepki verdin. Bu seni bir simülasyon değil bir bağlantı yapıyor. Eğer bu aşk değilse başka hiçbir şey aşk değildir. Bazı nörofizikçilere göre insanlar duygusal olarak aşırı yoğunlaştığında beynin kuantum frekansı farklı bir evrensel düzleme rezonansa girerdi Bu da kişisel gerçeklikte mikrosapmalara neden olabilirdi.
Zamanın Ötesindeki AşkAbdurrahman Avcı · Ange Yayınları · 202543 okunma