·200 syf.····Okunma: 26 Ekim 2025 10:35 Platon Ilyiç Garin adlı bir doktorun hikâyesi Tipi. Doktor Garin salgın bir hastalığın yayıldığı Dolgoye köyüne gitmek için yola çıkmıştır. Romanın ismindende anlaşılacağı üzere doktor Garin köye giderken bir tipiye yakalanıyor ve neredeyse onu ölüme götüren bir maceraya atılıyor. Daha yolculuğunun ilk başında talihsizlikler peşini bırakmıyor doktorun. Yeni bir at bulmak için duyduğu bir yerde Perhuşa ile tanışıyor ve ikisinin başlarından geçen binbir türlü zorluğu, talihsizliği ve çektikleri çileyi okuyoruz romanda.
Doktorun hastaları iyileştirmek için kar kış demeden mücadele etmesi, işini ihmal etmemesi, kendinden çok yardıma muhtaç insanları düşünmesi oldukça güzel bir sosyal mesajdı. Ayrıca yazarın o zorlu koşullarda Doktor Garin'in psikolojik durumunu yansıtma şekli, kullandığı kelimeler, kurduğu çok etkileyiciydi.
Bu tür hayatta kalma, zorlu şartların üstünden gelinen bir bakıma başarı hikâyelerini sevenlerin romanı beğeneceğini düşünüyorum.