HEMŞİRE ~ VALERIE KEOGH
İçerik ;
Psikolojik gerilim
Duygusal istismar
Hasta bir anne
Gizemli bir hayatı olan baba
Geçmişi karanlık bir hemşire
Kusursuz cinayetler
Tetikleyici unsurlar
Ters köşeler
222 sayfa
Merhaba arkadaşlar… Size muhteşem bir psikolojik gerilim kitabıyla geldim. Baştan sonra merak duygum hiç eksilmeden okudum.
Çocukluğundan beri fark edilmek için çabalayan bir kız Lissa. Babası haftanın yarısını iş için başka bir eyalette geçirirken Lissa’nın annesiyle rutin bir hayatı var. Ama babası gelince Lissa arka plana atılıyor ve kızını unutuyorlar. Bu durum da Lissa’da duygusal istismara yol açıyor.
Lissa’nın sorunlara karşı kendine has bir çözüm üretme süreci var. Baktığınızda gayet mantıklı yollardan, olması gerekeni uyguluyor gibi görünüyor. Mesela okulda ona zorbalık yapan kızı istemeden de olsa öldürmesi gibi.(Tabii zorbalık günümüzde de büyük bir sorun) Buna çok pişman; kızın gözleri onun hayatının kabusu oluyor. Hayatı bu cinayetten değil, babasının ölümü ve ardında bıraktığı sırlarla tepetaklak oluyor. Annesi kendinden geçip bakıma muhtaç biri haline geliyor, Lissa onun bakım parasını bulmak icin tekrar bir denklem kuruyor ve sonunda yine ölü bir beden ortaya çıkıyor. Bu iki cinayetten de sessiz sedasız yırtan bu zehir gibi zekaya sahip kız, hiç kimseye güvenmeyen, sorunlarını kendi çözen bir haline geliyor.
Yıllar geçiyor, insanları öldürdüğü kadar yaşatabildiğini de ispatlamak, vicdanını rahatlatmak isteyen Lissa hemşire oluyor. Hastaları annesinin yerine koyuyor. Ama gün geliyor öyle biri karşısına çıkıyor ki, deli deliyi görünce çomağını saklar misali ortalık karışıyor. Gerisi ve daha fazlası bu etkileyici kitapta saklı.
Lissa manyak bir antikahraman falan ama aslında duygusal açlığını gidermeye çalışan biri. Sevgisizlik ve yaşadığı travma dolu hayat onu kendi başının çaresine bakmaya itiyor. Sonlara doğru çok duygusallaştı kitap. Anlatımı çok sevdim. Bana o; adrenalin, psikoloji, duygular, hepsi geçti. Kurgu harikaydı. Yazarın #anne kitabını da yakında okuyacağım. Çok sevdim, şiddetle tavsiyemdir
Okuma listemin 1615.kitap…
@valeriekeogh2