SÜVEYDA AK~GÖLGE~
Selam.Bugün sizlere suveydaak_ kaleminden #gölge kitabı ile geldim.Yazarın kalemini ve kurguyu sevdim.Özellikle değinilen alt metinler çok güzel işlenmişti.Bir tarafta akran zorbalığı bir tarafta aile içi ayrımcılık,fiziki ve psikolojik şiddetin bir insanın hayatını nasıl değiştirdiğini okumak,okurkende bunların gerçek hayatta da olduğunu bilmek gerçekten üzdü.Aynı zamanda kitapta işlenen intikam alma planı da güzel kurgulanmıştı.Bir insanın sevdiği insanın canı yandığı zaman nasıl bir kişiliğe bürünebileceğini de bu kitapta Saye sayesinde gördük.Ailenin tüm zorbalamasına rağmen iki kardeş arasında ki bağ da çok güzeldi.Saye’nin çıktığı intikam yolunda ise kurduğu güçlü bağlar takdir edilesiydi.Benim için güzel bir okuma serüveni oldu ve bu türde okuma yapmayı severler kitaba bir şans verebilirler.
Saye ve Gaye onlar ikiz olarak dünyaya gelmişlerdi.Ama içlerinden bir çok şanslıyken diğeri çok şansızdı.Saye bu ailenin şansız çocuğuydu.Daha doğduğu anda ebenin bu lanetli bir bebek ve herkese kötülük getirir demesiyle Saye ailesi tarafından dışlanmaya mahkum olur.Gözlerininde farklı renkli olması ailesi için yetmiştir.Saye aile de hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kalırken kardeşi Gaye evin şımartılan,el üstünde tutulan çocuğu olur ve ailesi onu hep Saye’den uzak durması konusunda tembih eder.Ama Gaye kardeşine hep çok bağlı olmuştur.
Evin çalışkan kızı Gaye özel bir lisede tam bursluluk kazanması ile hayatları değişir.Herkes Gaye’nin çok mutlu olduğunu ve hayatının mükemmel olduğunu düşünürken Gaye de bazı değişiklikler başlar ve Saye de bunun farkına varır.Özellikle de vücudunda oluşan morluklar ilgisini çok çeker ve Saye’nin içine bir şüphe düşer.Gaye’ye neler olduğunu araştırmak için bir plan kurar ve bir şekilde Gaye’nin yerine geçer.İkizinin yerine okula o gider ve gördükleriyle büyük bir şok yaşar.Kardeşine yapılanların intikamını almak için ortalığı biraz karıştırır.Ama olaylar onun istediği gibi ilerlemez ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır.Gaye ise bu yaptıklarından dolayı Saye’ye karşı büyük bir patlama yaşar. Ve Saye’yi geride bırakır.Saye terk edildiğini düşünürken aslında olaylar çok daha farklıdır.