Selamünaleyküm Rahmatullahi ve Bereketühü
2025 22. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 00:03
Bu kitap, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) döneminde yaşamış genç sahabilerin hayatlarını, İslam’a olan bağlılıklarını ve fedakârlıklarını anlatır. Her biri iman, cesaret, sadakat ve ahlak örneği bu gençler, biz okuyuculara İslam için neler yapılabilirim sorusuna cevap vermekte. Kitapta genç sahabilerimizden Mus’ab bin Umeyr, Hz. Ali, Zeyd bin Harise, Abdullah bin Zübeyr gibi birçok sahabenin çocukluk ve gençlik yılları, İslam’a hizmetleri, mücadeleleri ve güzel ahlakları ele alınır. Bu sahabelerin hayat hikâyeleriyle, İslam uğruna uğradığı eziyetlerle inanç uğruna nasıl büyük işler başarılabileceğini gösterilir. Asrı Saadet dönemindeki çocukluğu/gençliği ve bu çağdaki çocukluğu/gençliği şöyle bir göz önüne getirdim de bu çağda yaşayan bizler de Müslümanız demeye utandım. Asrı Saadetteki gençlik inancı uğruna anne babasını karşısına almış malını canını bu yolda feda etmişken, Yaşadığımız şu çağda işi dönsün diye yalan söyleyen, daha kârlı olur diye faizle iş yapan, Allah'a, kitaba, peygambere inanmayıp küfür eden ve daha neler neler. Rabbim bizleri razı olduğu kullardan eylesin ve bizlere razı olacağı şekilde yaşamayı nasip etsin. Veysel Akkaya Genç Sahabiler
Genç SahabilerVeysel Akkaya · Erkam Yayınları · 2011229 okunma