Bugün size okulumda, fakültemin önünde yaşanan bir olaydan bahsedeceğim. Perşembe günü, öğle molası saatlerinde Erciyes Üniversitesi - Edebiyat Fakültesi önünde bir arkadaşımız, Meliha Keskin, 5 yıl
Kadın Cinayetleri!
3 +1'leme
16,9bin Gösterim
ne diyecegimi bilemedigim zamanlar oluyor bazen ve agzim acik okuyorum, izliyorum. bazi seyler dile getirilmeyecek kadar zor, ustune konusulmayacak kadar dehset verici. denk dustugumuz her erkek katil resmen.
günlerdir bizler ne diyeceğimizi çok iyi bilsek de sesimizi duyuramıyoruz. sadece suça ortak olan, yol açan, tepki vermeyen, katilin ekmeğine bal süren, aklamaya çalışan herkes katildir benim gözümde.
3 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
ortada “adalet, eşitlik” diye gezinen ismi lazım değiller, böyle olaylarda her zaman başta “yakalandı, tutuklandı” diye konuşup iki gün sonra sokağa geri salan kişilerin ta kendisi. tek dertleri kadının ahlakı; başka hiçbir şey önemli değil onlar için. ne güvenlik ne de başka bir şey. istediği kadar sağlansın onlar, dışarıda oldukları sürece devam edecek. onca öğrenciye yöneticilik yapan sözde varlığın orada gevşek gevşek konuşup gülmesine ses çıkarmayıp isyan edenleri hiçe sayanlar ülkesindeyiz. ve gerçekten, kadın cinayetleri alışılmış bir şey olarak gündelik hayatımızın akşam 7 haberlerine dönüştü. diyecek söz bulamıyorum; hepsi iğrenç. umarım en kısa sürede hak ettiğini alır bunu yapan kişi. elimden geldiğince yaymaya çalışacağım.
adamın hali hazırda devam eden dosyaları ve uzaklaştırma kararı bulunuyormuş. bir bilgiye göre (kaynak bilmediğim için kesin konuşamıyorum.) elektronik kelepçesi de olay yaşanmadan birkaç gün önce çıkarılmış. boşandıkları süreç boyunca kadını devamlı olarak tehdit ettiğini de yakınları da doğrulamış. ortada aslında sorgulayacak hiçbir şey yok ama davanın da olabildiğince takipçisi olmaya gayret edeceğiz. kadın platformu olay sonrasında basın açıklaması yaptı, onların da gözlerini yummayacaklarını ummak istiyorum. ve çok teşekkür ederim şimdiden.
1 yanıtı göster
Sadece içinde bir kadın olması susmak için o köpeklere yeten bir neden hepsi yok olsa keşke
Yerel haber sayfalarının altına gelen yorumlar da o kadar korkunç ki. Bir kesim öğrencileri eylem yapmak için bahane arayan bir kitle olarak değerlendirirken kalanları da faili aklamaya çalışıyorlar. Kadının ölümü sadece bizim umrumuzda.
Yaşadığım, bildiğim bir çevrede olunca bu olaylar çok daha korkunç geliyor. Ama biz toplum olarak hep tanıdıklarımızın başına gelince empati yapabiliyoruz, algılayabiliyoruz bazı şeyleri maalesef. O kadar acı bir durumdayız ki ülkemin her yerinde her gün bir ocağa daha ateş düşüyor. Gerçekten çok üzücü. Her bir haberde artık buna bir şey yapılmalı diyoruz ama iki gün sonra tüm gündem değiştiriliyor ve herkes unutuyor. Herkesin güvenle yaşayabileceği günler dileğiyle...
maalesef ki medyanın kadın cinayeti haberlerini gündelik herhangi bir gelişme gibi lanse etmeye başlamış olması, ülkede herkesi etkileyen sorunlarınsa artık çözümsüz kalmasına karşı kayıtsızlaşmamız gibi sebeplerden olaylar yanıbaşımızda olmadığında gerçek değilmiş gibi hissediyoruz. gündemi değiştirmemek, unutmamak, konuşmak, pesinde koşmak bizim görevimiz. dilerim ki gelecekte bunlar bizim üstümüze kalan yapılacaklar listesi olmaz da düzgünce yas tutabiliriz. kadın platformu "yasta değil isyandayız." demişti, keşke isyan etmemiz gerekmeyen bir ortamda düzgünce yasımızı tutma hakkımız olsaydı.
Gözümün önünde yaşanan bu olay da unutulup gitti. Rektör desen iki gün fazladan 3-5 güvenlik koyup üstünün kapanmasını bekledi. Neresinden tutsan elinde kalıyor.
öncelikle böyle bir olaya tanıklık ettiğin için çok üzgünüm. zaten elimizde üzgün olmaktan da başka hiçbir şey kalmadı. çeşitli mecralar olayı kendi çıkarları için kullanmayı başardı ve öğrenciler de bir yerden sonra kabullenilmiş çaresizlikleri içinde hayatlarına döndü. bastırılan, susturulan, yok sayılan her olayın devamında nicesi geliyor. korkunç bir tabloya ortak olmak zorunda kalıyoruz. halimize acıyorum.