·225 syf.····Okunma: 26 Ekim 2025 22:45 Gerçek bir olaydan esinlenerek kaleme alınmış "Murder on the Orient Express" (Doğu Ekspresinde Cinayet), Agatha Christie'nin dünya çapında en sevilen polisiye romanlarından biridir. Christie, bu romanında insan karakterinin derin noktalarına inip adalet ışığını aramaya çalışmaktadır.
Belçikalı dedektif Hercule Poirot'un bindiği trende beklenmedik şekilde gerçekleşen cinayet en az dışarıdaki kar fırtınası kadar soğuk bir etki yaratıyor okura.
Çeşitli cinayet delilleri, yolcuların sorgulanmaları ve her bir karakterin yansıttığı farklı statüler kitabı oldukça çekici kılıyor.
Cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğini, suçluyu / suçluları olay akışının içine dahil olup yazarla birlikte siz de keşfediyorsunuz. Bir polisiye romanının da ötesinde felsefi derinliğe sahip bir eser.
Hem yazarın kullandığı dil hem de olay akışı o kadar iyi kurgulanmış ki okur hiç sıkılmadan her detayı merakla takip edebilir.
Cinayetin çözümüne yaklaştıkça artan heyecan ve gerilim duygusu da oldukça etkileyiciydi.
Şaşkınlık duygusu içinde bitireceğiniz bir polisiye romanı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Türkçe baskısını okurken bayıldığım bu kitabın orijinal dili olan İngilizce basımını da okuma fırsatı elde ettiğim için çok mutluyum.
Şiddetle tavsiye ediyorum.