2025 73. kitabı
Kitabımız Kıbrıs’ın 1950 lerden itibaren başlayan ENOSİS planıyla birlikte yaşadıkları zulümü, kayıpları, yardım çığlıklarını, Türkiye ile kurdukları iletişimi, kadın erkek demeden herkesin mücadele ettiğini o günleri yaşayan insanların ağzından yazarımızın sorduğu sorulara cevap vermeleri ile öğreniyoruz. Kıbrıs tarihi hakkında bilgi eksiğiniz olduğunu düşünürseniz YouTube dan bilgilendirme videoları izleyip ardından kitabı okuyabilirsiniz. Çünkü konuya vakıf olmadan anlatılan olayları anlamlandıramaybilirsiniz. Şayet bende öyle yaptım. Hatta “Bir zamanlar Kıbrıs” adlı TRT yapımı diziyi de izleyerek pekiştirebilirsiniz. Beni en etkileyen kısım son ana kadar direnip yapacak bir şey kalmayınca intihar edeceklerini söylemeleri oldu. Rum kurşunuyla ölmektense i*tihar etmeyi yeğliyorlar. Tabi okurken insan üzülüyor, çaresiz hissediyor, keşke olmasaydı diyor ama maalesef yaşanmış ve gerçekler bunlar. Siz de Kıbrıs’taki Türk kardeşlerimizin neler yaşadığını görmek, acılarına ortak olmak, şehitlerimizi anmak ve bize bunları yaşatanları görmek adına okumalısınız. Cengiz Topel ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Tanıklarıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesiİhsan Tayhani · Siyasal Kitabevi · 20105 okunma