Paiva, hayatı boyunca yalnız olduğunu düşünürken aslında bilmediği gerçeği, daha doğrusu gerçek kimliğini sonunda öğrenir. Aslında o zannettiği gibi bir fani değil, küçüklüğünden beri gelecekte gerçek dünyasında olacak savaş için abisi tarafından güçlü bir şekilde eğitilmiş bir iblis kızıdır. Zamansızlıkta abisi Druce onu asla yalnız bırakmamış ve Paiva her ne kadar hatırlamasa da yaşanacak savaş için abisi tarafından her gün eğitiliyor sonrasında hafızasını silinip Dünya'ya tekrar geri gönderiliyordu. Paiva öğrendiği gerçekle nihayet taşları yerine oturtabilmişti. O iblis kızıydı ve Otherworld'un kaderi ona bağlıydı.
Herkesin korkulu rüyası olan ve uzun yıllar tutsak yaşayan Balor'un bir amacı vardı. Herşeyi, herkesi yok etmek. Gelmiş geçmiş en iyi ve en yetenekli savaşçılardan biri olan iblisin kızı Paiva, ordusuyla Balor'un karşısına çıkacak ve Otherworld evrenini kurtarmak için onunla savaşacaktı. Ama öncelikle ordusunu kurmak için kurtarması gereken iblis kızları vardı. Ve tabi bu savaşta iblisler ve devler Balor'a karşı savaşmak için anlaşma yapmak zorundalardı. Açığa çıkan sırlar, yıllarca saklanmış gerçekler ve beklenmedik aşklar karşısında, elbette ki hiç bir şey göründüğü kadar kolay olmayacaktı.
Devler geçidi'nin ilk kitabı olan Tanrılar ve çocukları'nı hayranlıkla okumuştum. Yazarımız, Paiva ve Ludwig McCool arasında ki çekimi bize resmen hissettirmişti. Kitap öyle bir sonla bitmişti ki ikinci kitapta olayların nasıl, ne şekilde, nereye bağlanacağını merakla beklemiştim.. Ve beklediğime değen bir kitap olduğunu belirtmek isterim
Kitabı açtığımızda Paiva'nin çocukluğundan sahneler okuyoruz. Ve itiraf edeyim burada biraz algılama sorunu yaşadım Bir kaç sayfa okuduktan sonra adapte olup, Paiva ile birlikte ilk kitapta ki sorulara cevap bulmuş oluyoruz. O kadar güzel dostluklar ve aşklar okudum ki Paiva ve Ludwig dışında Druce ve Eiirin'in birbirilerine duyduğu aşk inanılmaz güzeldi. Ayrıca hiç bir iblis, Druce kadar mükemmel ve takdir edilesi olamaz. Druce' i cehennem dehlizleri'nin yıldızı ilan ediyorum Kalbimi çalan bir seriye daha veda etmiş olduğum için üzgün olsam da iyi ki okudumm. Fantastik sevenler mutlaka okuyun, okutun derim