2025 130. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 22:20
Herkese meehaba ben geldimmm. Yeni Yayınevimizin Bir Kitabını Daha Bitirdim! Yüksek lisans yoğunluğumun arasına sırf meraktan sıkıştırdığım ve ay bitmeden tamamladığım bir kitapla geldim: Ateşin Velihatı Serisi'nin ilk kitabı! Daha önce Kraliçenin Yükselişi'ni de okumuştum. Bu kitabın puanı oldukça yüksek ve bu kitapla ilgili @_wisteriabooks_ bana bir eleştiri yorumu atınca aşırı beni meraklandırdı. O eleştiride katıldığım birkaç nokta olsa da, ne 9'luk ne de 5'lik, benim için ortalama ama keyifli bir ilk kitaptı. Kitabın evrenini çok sevdim Dördüncü Kanat'a benzeyen noktalar olsa da, yazar farklı ve ilgi çekici bir dünya kurmuştu. Ancak Dördüncü Kanat okumuş biri olarak bu kitap beni tam tatmin etmedi. Yazarın okur kitlesinden kaynaklı olabilir; dil yalın ve açıktı ama evrenin derinliklerine inilmesi, daha detaylı anlatımlar görmek isterdim. Karakterlere gelince, Adara'yı sevdim. Gerçek kimliğinin bunca zaman saklanması sebebiyle yaşadığı bocalamalar ve sonlara doğru gözünün açılması oldukça doğaldı. Einar için o eleştiri yorumunun sahibi pasif bir ejderha demiş diye bahsetmiş. Onca zaman portalı korumak için uyumuş, ne bekliyordun birden zırh gibi olmasını mı? Gücünü ben de tam hissedemedim ama karakterlerin yolculuğu ve gelişimleri iyi işlenmişti. Yazarın, güçlenmenin gerçekçiliğini koruduğunu düşünüyorum. Dune karakterine Adara'nın başta nasıl tutulduğunu anlamakta zorlandım ama neyse ki Adara ilk bölümlerdeki 'salaklığını' çabuk attı ve postayı koydu. Aşk üçgeni iddialarını ise 384 sayfanın neresinde aradım bilemiyorum, bulamadım . Özellikle Einar ile eş bağı yakınlaşmalarında Adara'nın aklına Dune'un gelmesi Adara'nın Duna karşı iğrenme duygusunu iyi yansıttı, aşk üçgeni değil! Orada aklına gelmeseydi iyiydi ama çatışmasını gördük. Yan karakterleri de sevdim, özellikle Leap'in enerjisine bayıldım! Genel Değerlendirme Kitapta daha fazla olay ve aksiyon olabilirdi. Adara'nın annesini kurtarma çabası dışında büyük olaylar aradım. Sonu evet, merak uyandırıcı bitti ama genel olarak kitap benim için ortalama ama keyifli bir okumaydı. Serinin diğer kitaplarında yazarın hem evreni hem de karakter gelişimlerini daha da oturtmuş olmasını diliyorum.
Ateşin VeliahtıJasmine Walt · Prime Kitap · 202547 okunma