Dilek Özdemir moderatörlüğünde kalabalık bir grupla okuduğumuz Osman Akdere’nin “Huzursuz Topraklar” adlı eserini bugün bitirdim.
Eser Adı: Huzursuz Topraklar
Yazarı: Osman Akdere
Yayınevi: Elpis Yayınları
Sayfa sayısı: 541
Eserin Bölümleri: Eser başlangıçtan sonuna kadar 70 bölüm başlığı ile okuyucularına aktarılmaktadır.
Kitabın Konusu: Osmanlı Devleti’nin son zamanlardaki çalkantılı dönemlerinden hareketle; roman kahramanı Yılmaz ve çevresinde gelişen olaylar anlatılır.
Kitap Hakkında: Ana karakter Yılmaz’ın Karaköy iskelesinde başlayan hayat yolculuğu; ülke sınırlarını aşması ile devam eder. Eserde en göze çarpan özelliklerden biri; romanın şahıs kadrosunun kalabalık olmasıdır. Belirli bir grup ve fikri savunan üyelerin yaptıkları çalışmalar ve fikirler eserde gözler önüne serilmektedir. Dönemin Türk ve Ermeni ilişkilerine bir bakış açısıdır. Gruplar arasında dönen entrikalar, çatışmalar roman boyunca sürer.
Bir taraftan Sadrazam Said Paşa’nın katipliğini yapan Yılmaz; diğer taraftan da Yılmaz’ın başına gelen olaylar yüzünden parçalanmış ilişkilere tanık olacaksınız.
Emma, Loris Efendi, Ayşe, Belkıs, Buğra, Sarkis Dede, Tuba ve diğerleri…
Okurlar, Abdülhamit döneminden yansıyan; İstanbul’da başlayan New York’ta devam eden bir romana konuk oluyor.
Dil ve Üslup: Eserin dili oldukça akıcıdır. Olaylar belli bir kronolojik sıra ile bir bütün içerisinde okuyucuya aktarılır. Mekân ve zaman olayın kahramanları ile bir bütünlük teşkil eder. Dildeki akıcılık sayesinde bir solukta okuyup bitirebileceğiniz eserler arasındadır.
Yazarımızın kalemi daim olsun. Nice güzel eserlerine diyelim. Keyifli okumalar diliyorum.
Yazarın Diğer Eserleri:
Acı Günler 1