2025 27. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 16:59
-“Dünyanın gelecekteki savaş alanı insan bilinci olacak.” SPOILER-kendime notları içerir -GABA azalınca filtreler ortadan kalkıyor ölüm anında ve uyuşturucularla bu sağlanabiliyor Catherine de bunun deneyini yapmış normal insanlarda GABA var yani beyin aktivitesini engelleyici. Aynı şey epilepsi nöbetlerinde de oluyor. -Rüya da bu mantıkta ilerliyor. Rüya gören bir beyin ölen bir beyine benziyor GABA seviyesi düşüyor bu da beynin filtrelerinin kalkmasına sebep oluyor. En canlı rüyaları bile uyandıktan saniyeler sonra bu nedenle unutuyoruz çünkü uyanınca beyin yeniden ayarlanıyor GABA seviyesi yükseliyor ve filtreler yeniden devreye giriyor gerçeklik algımız yeniden düzenleniyor. -Uzaktan izleme tekniği aslında Katherine’in yerleşik olmayan bilinç teorisini açıklıyor konumla sınırlı olmayan bir zihin yani astral seyahat. -Katerine zihnin daha büyük bilinç alanından verileri alan bir alıcı olduğunu iddia ediyordu Gessner ise beynin trilyonlarca nöral devre sayesinde sorunları çözen bir bilgisayar olduğunu söylüyordu. Golemin alnında gerçek yazıyordu İbranice. Golem bu anın geleceğinin her zaman bilincindeydi “gerçek ölüme dönüşür”. Haham Judah yüzyıllar önce kilden canavarı öldürüp azat etmek için işaret parmağını kurumuş kalın kil bastırdı golem gibi. En sağdaki harf kaybolunca artık İbranice ölüm yazıyordu. Artık eşik de ölmüştü Golem de bir çok kez ölmüştü ruhunun kalacağını biliyordu ama bu sefer farklıydı onun için çünkü ölümü kendi tercihidi. O gün eşik de öldü Sasha‘ya işkence yapanlar da öldü yakında gollemde ölecekti. Golem aslında Sashaydı. Disosiyatif kişilik bozukluğuna sahipti. -Eşikteki ölüm deneyimleri hafıza kaybına sebebiyet veriyordu, askeri amaçla 1 saat boyunca diplomatik süreçlerin takibi için kullanılıyordu. -Ancak Sasha hatırlamasa da Golem hatırlıyordu -Ölüme olan bakış açısını değiştiriyor -Ne kadar uzun 1 gündü -En son Golem yani Sasha irtica edildi böylece zarar vermesi de önlenmiş oldu, kendisi de korunmuş oldu. Golem de yavaş yavaş onu bırakacak. -Katherine’in kitabının hepsini yakmamış Langdon, en son kulede ona sürpriz yaptı. Geçen mekanlar: Four Seasons hotel Yanında Vltava nehri Damlataş duvarı=Groto lanetli duvar- kabuslara mide bulantılarına sebebiyet veriyor Komünizm kurbanları heykeli Old town bridge Petrin kulesi Haç burcu Folimenka parkı Klementinum kütüphanesi-codex gigas
Sırların SırrıDan Brown · Altın Kitaplar · 20254,061 okunma