2025 32. kitabı
Beni uzun zamandır bu kadar etkisi altına alan bir çeviri kitap olmamıştı. Gerçekten o kadar sevdim ki, bıkmadan usanmadan herkese önereceğim! Öncelikle şunu söyleyelim: Jud Lawson bir markadır arkadaşlar! Adamım öyle güzeldi kiii Ben ve bir çeviri kitaptaki karaktere düşmek mi? Evet, maalesef! Ama ne yapayım, okurken asla çeviri kitap gibi hissettirmedi. Karakterler o kadar derin yazılmıştı ki ba-yıl-dımmm! Yazarın kalemi benim açımdan büyüleyiciydi; çok ama çok beğenerek okudum. Çevirisi desen, bir harf hatası bile yoktu! O yüzden hiç düşünmeden şans verin derim. Ama benim gibi serinin 2. kitabından değil, 1. kitabından başlayın shshshshs Ben Sonsuza Dek Birlikte’yi okumaya başlar başlamaz gidip 1. kitabı da aldım En kısa zamanda onu da okuyacağım çünküüüü NEDEN OLMASIN Kısaca Konusu Ana karakterimiz Salem, bir gece arabası bozulduğunda fırtınalı bir havada kalır. Tam da o sırada yardımına bir motorcu yetişir: Jud. Başta bu yardım teklifine mesafeli davranan Salem, iletişim hatları da bozuk olduğu için Jud’un “yakındaki iş yerine sığınma” teklifini kabul eder. (Adamı ilk gördüğü andaki duygu ve düşünceleri yok mu… ) Jud içinse işler çok daha fazladır. Salem’i gördüğünde resmen donup kalır; öyle etkilenir ki Salem’in gerçek bir insan olup olmadığından bile emin olamaz. Geceyi Jud’un iş yerinin üst katındaki evinde geçirirler. Sabah olduğunda Jud, Salem’e arabasını tamir etme teklifinde bulunur. Ancak Salem’in ne bunu ödeyecek ekonomik özgürlüğü ne de vakti vardır. Bu yüzden teklifi reddeder. Fakat sonra ne öğrenir? Jud, aslında Salem’in erkek kardeşinin patronudur! Üstelik karşı komşularının kardeşidir de. Salem, arabasının tamir ücreti karşılığında Jud’un tamirhanesinde çalışmak ister. Adamımız hem motorcu hem araba tamircisidir Tabii ki Jud bu teklife balıklama atlar Gel zaman git zaman Salem, Jud’a güvenmeye başlar. Tam anlamıyla güvendiğinde ise hayatının en büyük sırrını onunla paylaşır: Salem bir annedir, ve canından çok sevdiği bir kızı vardır. Ancak geçmişi tam bir kaostur. Jud bunu öğrendiğinde ilk anda verdiği tepki Salem’i derinden etkiler. Çünkü güvenmeye cesaret ettiği ilk kişi, güvenini kırmıştır. Jud için de durum çok farklı değildir; onun da geçmişi kayıplar ve acılarla doludur. Tüm bu karmaşanın ortasında, birbirlerinde huzuru bulurlar… Ta ki Salem’in dört yıldır kaçtığı kocası karşısına çıkana kadar. Adamın çevirdiği dolaplar sonucunda öyle olaylar yaşanır ki… okurken şok üstüne şok geçirdim. Hele Jud ve Salem’in geçmişteki bağlantısı… Kitap sonlara doğru öyle bir ters köşe yaptı ki, şok kere şok yaşadım! Sadece şunu diyeyim: “2” arkadaşlar. Okuyanlar anlayacaktır
Sonsuza Dek BirlikteA. L. Jackson · Pukka Yayınları · 202580 okunma