2025 70. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2025 15:32
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #polisiye #gerilim @dogan_kitap #jonesbo #kanbağı Herkese merhabalar Psikolojik gerilim kitabı yorumuyla geldim. Aslında #kanbağı kitabı yazarın #krallık kitabının devam kitabı yani serinin ikinci kitabıymış. Ama seriye ortadan dalmak diyince de ben yani Devam kitabı olduğu için karakteeleri ve olayları çözmekte zorlandım. Biraz yavaş ilerleyen sabır gerektiren bir kitap. Karakterleri suça iten psikolik sebepleri ile tam da psikolojik gerilim türünün bir örneği. Yani suçu okuduğumuz kadar suça iten psikolojik sebepleri de görüyoruz. Gelelim konusuna Carl ve Roy iki kardeş ve Os kasabasında yaşıyorlar. Birbirlerine taban tabana zıt karakterler. Haşeri çocuk Carl ne kadar dışa dönüş ve eğlenceli işler peşinde ise abisi Roy Bi o kadar içe dönük ve gizemli. Hep öyle olmaz mı kardeşler arasında inanılmaz bir zıtlık? Anne babaları ölmüş ve ölümleri ardında sırlar var. Tabi iki kardeşin işlediği cinayetler ile de ilgili pek çok sır var. Kendi aralarında bile konuşmadıkları sırlar. Kan bağı bu sırların üzerini örtecek kadar sağlam mı acaba? Şerif Kurt Olsen de cinayetler arasında bağı çözmeye çalışan bir şef . Tabi kendi duyguları ile hareket etmesi olayları biraz değiştiriyor. Vicdan, suç, aile bağı, toplumsal baskı, ihanet herşeyden birer parça var ama ağırlık olarak suçluyu aramıyor şuçu neden işlediğini arıyoruz. Psikolojik gerilim sevenlerin sıralama ile okumasını tavsiye edebilirim.
Kan BağıJo Nesbo · Doğan Kitap · 202576 okunma