️Kitap Analizi Spoiler İçerebilir...️
2025 7. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 08:48
Julie Lee ~ Kardeşimin Koruyucusu Toprak yanarken bile kardeşin elini bırakmamak.... . 1950’lerin savaşla sarsılmış Kore’sinde geçen “Kardeşimin Koruyucusu” bir ailenin parçalanışı ve iki kardeşin umutla örülü yolculuğunu anlatıyor. Peki umut tam umuda varmışken sönebilir mi...? Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki o kanlı çizgi, Savaş patlak verdiğinde anneleri gitmeye gönülsüzdür; fakat babalaro, yola çıkmanın tek kurtuluş olduğunu söyler. Yollara düşen üç kardeşten geriye, birbirine tutunmuş iki küçük yürek kalır. Sora, 12 yaşında bir çocuk olmasına rağmen, sekiz yaşındaki kardeşi Youngsoo'yu sırtında taşır; soğuk, açlık ve korku dolu günlerde bile umudun ateşini söndürmez. Kendine söylemekten dahi imtina eder bazı cümleleri. Yolda kaybettikleri yalnız aileleri deği çocukluklarını da geride bırakırlar. Özellikle Sora... çocuk oldugunu kardeşi ile ilgilenmek için okuldan alındığında bırakmıştır ama onu bekleyen daha ağır ve daha zor günler oldugunu savaşın sogul yüzüyle tanışınca anlayacaktir... Aylar sonra dayılarının evine ulaşmayı başardıklarında, hikâyenin kalbini paramparça eden o sahne gelir: Youngsoo'nun zatürreye yenik düşüp ömrünün son günlerinde oldugunu öğrenecek kadar çok hasta oldugunu öğrenince dünyası başına yıkılır. Sora, bir kardeşini, yol arkadaşını en çok vakit geçirmeyi sevdiği bir parçasını kaybeder. Bu kaybın ardından sessiz bir direniş başlar içinde. Okuldan alınmış, hayalleri elinden alınmışken, yeniden ayağa kalkar. Annesine karşı çıkar: “Ben artık okula gitmek istiyorum.” Bu cümle, yalnızca bir eğitim isteği değil, yaşama yeniden tutunma kararlılığıdır. Ama bunun olması içğn Youngsoo ölmemeliydi . ah bebeğim ne kadar mutlu son bitse de kalbim sızım. Kitabın sonu, mezuniyet sahnesiyle içimizi ısıtır. Annesiyle yaşadığı bir yüzleşme, aslında bütün hikâyenin özünü fısıldar: Sevgi bazen söylenemez ama hep oradadır. “Kardeşimin Koruyucusu” bize hem savaşın çocuklara bıraktığı yaraları hem de sevmenin sessiz ama güçlü halini hatırlatan bi kitap. . Şiddetle tavsiyemdir Kardeşimin Koruyucusu Julie Lee #savaşVeUmut #koreSavaşı #okumalarım
Kardeşimin KoruyucusuJulie Lee · Genç Timaş Yayınları · 20251,044 okunma