···Okunma: 02 Kasım 2025 19:09 Aşk Teorik Olarak kitabını gerçekten sevdim. Özellikle karakterler oldukça enteresan ve derindi bu yönüyle sevdim. Konusuna kısaca değinmek gerekirse; baş karakterimiz Elsie Hanyway teorik fizik alanında çalışan, misafir profesörlük yapan biri ve akademide kalıcı bir pozisyonu olmadığı için hem maddi zorluklar yaşıyor hem de sağlık sigortası olmadığı için gerekli ilaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bu yüzden geçimini sağlayabilmek adına sahte kız arkadaşlık hizmeti veren bir uygulamada farklı kimliklere bürünerek para kazanıyor.
Bir gün, sevdiği bir müşterisinin (Greg) ağabeyi olan Jack Smith ile karşılaşıyor. Jack, deneysel fizikçi ve akademide oldukça güçlü bir konumda. Bu beklenmedik karşılaşma Elsie’nin dengesini tamamen bozuyor ve şok etkisi yaratıyor. Hem sahte kimliği hem de gerçek benliği arasında sıkışıp kalırken kariyeri ve hayatı adına yeni mücadeleler vermek zorunda kalıyor. Kitap aşk, akademik rekabet ve kimlik arayışıyla ilgili. Keyifli bir genç yetişkin romanıydı. Karakterlere biraz daha değinmem gerekirse: Elsie; işine tutkuyla bağlı, daha iyi bir konuma ulaşmak isteyen ancak hayat şartları nedeniyle zorlanan biri. İnsanları kırmamak için hep onların beklentilerine göre davranan, kendine sınır koymakta zorlanan, kendi değerini pek önemsemeyen bir karakter. Ve bunun en büyük sebebi annesi. Jack’le tanıştıktan sonra ise kim olduğuyla yeniden yüzleşme ve gerçek benliğini ortaya çıkarma fırsatı buluyor. Başta güvenmekte zorlanıyor ama Jack’in onu olduğu gibi kabul ediyor. Yanında duruşu ve ona gösterdiği destek zamanla Elsie’nin içindeki özgüveni açığa çıkartıyor.
Jack ise soğuk, mesafeli görünüşünün altında güçlü, korumacı ve sevdiği kişinin iyiliği için her şeyi yapabilecek biri. Bu yönüyle Aşk Hipotezi’ndeki Adam karakterini çok andırıyordu ve ben bu benzerliği sevdim. Başlarda Elsie’ye temkinli yaklaşması da oldukça anlaşılır bir durumdu. Çünkü kardeşinin (Greg) sahte bir ilişkiye dahil olduğunu fark ediyor ve bundan şüpheleniyor. Ancak zamanla Elsie’yi en iyi anlayan ve en çok destekleyen kişi haline geliyor.
Ayrıca Aşk Hipotezi’ndeki karakterlerin bu kitapta da karşımıza çıkması benim için ayrı bir sürpriz ve keyifti. Genel olarak eğlenceli, akıcı, çerezlik bir romandı. Bir çırpıda bitirdim ve Ali Hazelwood’un kalemini yeniden ne kadar sevdiğimi fark ettim. Diğer kitaplarını da merakla okuyacağım.