Harika bir kitap
2025 13. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 23:32
Ben kitabı çok beğendim. Otizm hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, otizmlilerin dünyayı nasıl gördüğünü anlamak istiyorsanız tavsiye ediyorum. Ayrıca hikaye olarakta çok etkileyiciydi. Emma sen ne güçlü ne güzel bir annesin hayran kaldım. Tek başına, biri 3 yaşında biri bebek olan 2 çocukla yalnız kalmış ve büyütmüşsün. Çocuğuna özel hergün ayrı renk yemek, glutensiz özel beslenme, terapiler üstelik tek başına.. Nefret ediyorum zoru görünce kaçan erkeklerden, sanki kadın tek başına yapmış çocukları.. Theo seni de çok iyi anladım sen küçük kardeşken, abi gibi olmak zorunda kalmışsın. Keşke baban gitmeseydi de bütün yük annende olmasaydı. Jacop çok empati kurdum seninle,çok üzüldüm, insanların senin gözünle dünyayı görmelerini isterdim. Her bir karekterle ayrı ayrı empati kuruyorsunuz. Boğazım düğüm düğüm ben çok etkilendim. Beni etkileyen alıntılar Annelik tıpkı mitolojik kahraman Sisifos gibi boşa kürek çekmek demek. Tam bir gediği kapatıyorsun, başka bir yerden patlak veriyor. Üstüme geçirmeye çalıştığım bu hayatın asla tam olarak üzerime uymayacağına inanmaya başladım artık. Bir çocuğu yaptığı ya da yapmadığı şeyler nedeniyle sevmezsiniz, onu o olduğu için seversiniz. Ebeveynlikte rahat bir nefes alıp arkanıza yaslanmak gibi bir düşünceye yer yoktur; bu işe kaç yılınızı verirseniz verin, öğrenilecek şeyler hiç bitmez.. Bizi şaşırtan insanlarla aramızda farklar olması değildir. Bizi şaşırtan, aksi yöndeki tüm olasılıklara rağmen, paylaştığımız ortak yönlerdir." Sosyal olmanın bir yanı da sevmediğin insanlara karşı medeni davranabilmektir." "Bu çok aptalca. Bu dünya çok büyük. Neden sevmediğimiz kişilerin yanından kalkıp işimize gücümüze bakmayalım ki?" "Çünkü bu kabalık olur," diye yanıtlıyor Jess. "Bence asıl kabalık, yüzüne bir gülümseme yerleştirip, onunla sohbet etmektense işkence görmeyi tercih edeceğin biriyle konuşmaktan zevk alıyormuş gibi yapmaya çalışmak.." Muayenehane ye bir kapıdan girip bir başka kapıdan çıkıyorsunuz,böylece kimse sizi görmüyor.Bunun özel hayata özen göstermekle alakası olduğunu biliyorum ama bana sorarsanız psikiyatristlerin bile terapinin saklanacak bir şey olduğu gibi aptalca bir fikre sahip olduklarının bir göstergesi." Diğer insanların kolaylıkla anladığı sosyal ipuçlarını ben anlayamıyorum. Bu yüzden sınıfta biriyle konuşuyorsam ve o bana, "Dostum, saat de biri geçmiş ha," dediğinde saatine bakıp ona _evet, gerçekten de saat biri geçmiş_ diyorum. Oysa o, benden uzaklaşmanın kibar bir yolunu bulmaya çalışıyor o esnada. İnsanların asıl söylemek istediklerini neden doğrudan söylemediklerini anlayamıyorum. Bazen katlanması en zor şey, gerçeği duymaktır Eskiden yaptığım gibi uzanıp onu alnından öpüyorum. Bu, annelerin ateş ölçmek için, Tanrı seni korusun ve iyi geceler demek için kullandığı, çok eskilere dayanan, geçen zamanla kıymeti artan bir yöntem.
Ev KurallarıJodi Picoult · April Yayıncılık · 2019350 okunma