2025 32. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2025 09:17
Remzi Erdinç’in kaleminden çıkan “Sıradan Bir Gün, Tuhaf Bir Adam”, sıradanlığın içine gizlenmiş bir “yaşam muhasebesi” hikayesi. Başkarakter Tahir Dayı, 65 yaşında, emekliliğin durağan ritmine teslim olmuş bir adam. Günleri birbirine benzeyen, hatıralarla yetinen biri. Fakat bir sabah kapısını çalan yabancı, onun hem geçmişini hem de varoluşunu sorgulamasına neden oluyor. Roman, bu noktadan itibaren basit bir olay örgüsünden çıkarak “seçimler” üzerine bir alegoriye dönüşüyor: Eğer gençliğe yeniden kavuşma şansı verilseydi, insan aynı hataları tekrar eder miydi? Gerçek değişim yaşla mı, farkındalıkla mı gelir? Yazarın dili sade, yer yer şiirsel. Kısa cümlelerle büyük sorular sormayı başarıyor. Tahir Dayı’nın iç sesi, okura kendi hayatını aynalıyor: Kaçırılmış fırsatlar, susturulmuş pişmanlıklar, zamanın insana oynadığı küçük oyunlar... Kitabın en güçlü yanı, “olağan” bir karakteri merkezine alıp onu tuhaf, hatta mistik bir deneyimin içine yerleştirmesi. En zayıf noktası ise, bu derin fikrin kısa sayfalara sığdırılmaya çalışılması; bazı bölümler aceleye gelmiş hissi bırakıyor. Remzi Erdinç Yine de son sayfa kapandığında insana sessizce şu cümleyi düşündürüyor: “Bir daha başlasam, aynı ben olur muydum?” Ayrıca, kitap için çok teşekkür ederim. Kitaplarımvedünya
Sıradan Bir Gün Tuhaf Bir AdamRemzi Erdinç · Lora Yayıncılık · 202563 okunma