2025 21. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2025 13:29
Selam arkadaşlar kasım ayına güzel bir başlangıç yaptım. Bayan ming'in hikayesini okuduğum yazardan bir kitap daha bitirdim. Kısacık ama etkileyici bir konusu vardı. Dokuz yaşındaki Eric'in hayatı bir gün teyzesi'nin piyona çalmasıyla değişir. Chopin'in müziğine karşı bir hayranlık duymaya ve piyano öğrenmeye başlar. Bu sırada teyzesiyle arası iyi olan Eric onunla ilgili bir hikayeyi de öğrenir. Eric'e piyano çalmayı öğreten ise Madam pylinska'dır. Bu kadın ise ona sadece piyano çalmayı değil, hayatı ,hayatın içinde olan bazı durumları, zorlukları da öğretecektir. Piyano çalabilmesi aslında sadece notalara değil, duygulara da bağlıdır. Duygularımız sadece müziği duymak veya anlamak değil yaşamak içinde gereklidir. Kalbin de aşk olmayan bir kişi sadece bir uğultu duyar, görmez, yaşamaz adeta bir ölüdür. Müziği duyabilmek, çalabilmek için insana hissetmek, yaşamak, duymak, tutku gerekir. Bunları hissetmeden insan bir hiçtir aslında.Yetenekleriniz olabilir ama duygusuz birinin hayatta başarması mümkün değildir. Ben kitabı çok sevdim tavsiye ederim. :)
Madam Pylinska ve Chopin’in SırrıEric Emmanuel Schmitt · Doğan Kitap · 2025518 okunma