Bismillahirrahmanirrahim,
Batının şaşalı hayatı, o modern ve hep bir adım önde gibi görünen zihniyeti, çok havalı Avrupai yaşam tarzı.. ambalaj ne kadar güzel görünse de içi boş olduktan sonra pek bir manası kalmıyor.. İçine girince görüyoruz ki aslında önemli olan güzellik, itibar, para değil. Güzel olan bizim içimizde merhametimiz, sevgimiz, şefkatimiz... ve en güzel Olan da içimize iyilik değerlerini veren Rabbimiz. Bunu fark etmemize vesile olan, bizzat o yaşamın içinde doğan büyüyen ve İslamla tanıştıktan sonra, "ne kadar boş bir yaşam geçirmişim, pişmanım" diyen Ayşe hanımın hayat hikayesini okuyoruz. Çocukken bakıcıları tarafından bir çocuğa pedagojik olarak yapılmaması gereken ne varsa yapılmış. Hayatı boyunca ailesi tarafından görmezden gelinmiş. Bir varoluş çabası içinde olan bir hayat. Varlığının değerini Rabbini bildikten sonra anlamış ve bu sefer elinden geleni İslam için yapmaya devam etmiş. Allah ondan razı olsun..
Kesinlikle önereceğim bir kitap.
Özellikle günümüzde Batı her alanda ileride önde gösterilirken böylesine bir hayatı okumak hepimize güzel bir bilinç katacaktır diye düşünüyorum..
Allah'a emanet olun.