2025 79. kitabı
Polisiye okumayı sevenler için güzel bir öneri. Komiser Çınar gece yarısı otobanda kendisini takip eden bir kamyonette parlayan gümüş yüzükle geçmişin izlerine geri döner. O yüzük ona geçmişte yaşadığı bir olayı hatırlatır. Eski bir meslektaşının parmağında daha önce gördüğü bu yüzük ne ifade ediyor? O akşam geçirdiği kazayla hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır. Bu bir kaza mı yoksa cinayet mi? Suçlu kim? Çınar komiseri neler bekliyor? Hepsinin cevabını kitabı okurken öğreneceksiniz. Okurken adalet, dürüstlük ve meslek ahlakına dair detaylarla yüzleşiyorsunuz. İnsan mesleğin gereğini yerine getirmek için ne kadar dürüst davranabilir? Bir seçim yapmanız gerekirse bu iş ahlakına uygun mu olmalı yoksa duygusal davranarak bir şeyleri görmezden mi gelinmeli? Güzel sorgulamalarla sizi baş başa bırakan bir kitap. Kitapla ilgili ufak bir eleştirim olacak; çok fazla tekrara düşmüş olması. Aynı cümleleri tekrar tekrar okumak biraz sıktı. Ama konu itibariyle güzel. Yazarın üslubu da çok keyifli.
Masum Bile Olsa ÖlmeliAhmet Olcay Dursun · Mythos Kitap · 20256 okunma