2025 12. kitabı
Benim hayatım da hep bir yerlere yetişme çabasıyla geçtiği için Dumanadamlar’ı okurken ruhum sıkıldı. Sanırım bu, 8-5 çalışma düzeninin yarattığı bir baskı İş dışında hiçbir şeye yeterince vakit ayıramamak hissi beni derinden yordu. Momo nun dinleyebilme yeteneği sayesinde herkes ona kalbini açıyor bu basit bir şey gibi görünse de tartışmalarda iki taraf da birbirini dinlemeden suçlamalar haklı olma yarışına girince kırgınlıklar artıyor ve karşı tarafı anlamak için dinlemek yargılamadan açık zihinle dinlemek her şeyin çözümü aslında bunu hatırlattı bana momo ben de daha çok dinlemeye önem vereceğim Oyuncaklarla ilgili kısım dikkatimi çekti Momo’nun yaşadığı şehirde “Zaman Tasarrufu” saplantısı artarken, çocuklar da bir tür tüketime yönlendiriliyor Eskiden kendi oyunlarını kurgulayan, taşları, sopaları, bez parçalarını hayal gücüyle dönüştüren çocuklar artık pahalı ve çok işlevli oyuncaklara yöneliyor Bu oyuncaklar her şeyi önceden belirlenmişne yapılacağı, nasıl oynanacağı Böylece çocuk hayal kurmayı unutuyor
MomoMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 201382,3bin okunma