···Okunma: 04 Kasım 2025 22:45 November’ı Avlamak Adriana Mather
Serinin ilk kitabı November’ı Öldürmek zaten gizemli atmosferiyle dikkatimi çekmişti ama November’ı Avlamak gerçekten çıtayı yükselten, aksiyonu ve duyguyu harmanlayan bir devam kitabı olmuş.
Artık Akademi’nin sınırları dışındayız; dünyanın en ölümcül okulundan kurtulan November, bu kez babasının izini sürmek için daha tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Yanında her zamanki gibi Ash var — onun o koruyucu, değer veren tavırlarını okumak beni aşırı mutlu etti. Çünkü Ash sadece bir “romantik karakter” değil, aynı zamanda November’a güç veren bir destek noktası.
Bu kitapta beni en çok etkileyen şey, November’ın gelişimi oldu. İlk kitapta kararsız, korkularının gölgesinde hareket eden bir genç kızken burada daha stratejik, kararlı ve güçlü birine dönüşüyor. Adeta kendi kaderini eline alıyor. O “elimizde büyüdü” hissi tam olarak doğru — çünkü November artık sadece bir öğrenci değil, savaşçı bir lider gibi.
Kurgu açısından da yazar bu kez daha büyük oynuyor:
İskoçya’nın sisli atmosferinden Londra’nın karanlık sokaklarına uzanan sahneler hem film gibi gözümde canlandı hem de kitabın temposunu hiç düşürmedi.
Bulmacalar ve bilmeceler ilk kitaba göre çok daha karmaşık ve zekiceydi. Bazı bölümlerde gerçekten “yok artık, bunu nasıl çözdüler?” dedirtti. Özellikle sonlara doğru gelen akıl oyunları hem şaşırtıcı hem de heyecan vericiydi.
Yardımcı karakterler de hikâyeye renk katıyor.
Layla’nın keskin zekası, Aarya’nın güçlü ama kırılgan hali, Ines ve Matteo’nun katkıları… Hepsi ayrı bir tat bırakıyor.
Ama Aarya benim için özel bir karakterdi. Aile sevgisini bilmeden büyüyen ama yine de dimdik duran bir karakter olması kalbimi yumuşattı.
Emily ile November’ın dostluğu da çok anlamlıydı. Aralarındaki bağ bana kendi dostluklarımı hatırlattı o içtenlik, o destek olma hali… Gerçekten güzeldi.
Kitabın bir diğer artısı da duygusal dengeyi iyi koruması.
Evet, bolca tehlike, gizem, entrika ve strateji var ama aynı zamanda dostluk, aşk ve aidiyet duygusu da hep merkezde.
Ash ve November arasındaki ilişki çok güzel ilerliyor; birbirlerine olan güvenleri, dayanışmaları suni değil, yaşanmışlık hissi veriyor.
Son kısımlarda ise küçük bir hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim.
Bazı karakterlerin tepkilerini ya da Hanedan’ların olaylara yaklaşımını tam görememek beni biraz eksik hissettirdi. Özellikle Aslan Hanedanı’ndaki gelişmelerin ve halkın tepkilerinin daha detaylı anlatılmasını isterdim. Çünkü o kadar olaydan sonra bazı konuların biraz yüzeyde kalması “keşke daha fazlasını bilseydik” dedirtti.
Yine de kitabın genel havası o kadar güçlüydü ki bu küçük eksiklikleri affettiriyor.
Karanlık atmosfer, bitmeyen gerilim, zekice kurgulanmış bilmeceler, güçlü kadın karakterler… Hepsi birleşince ortaya çok keyifli bir okuma deneyimi çıkmış.
Sonuç olarak, November’ı Avlamak benim için ilk kitaptan daha sürükleyici, daha olgun bir devam kitabı oldu.
Gizem, aksiyon, arkadaşlık ve romantizmi bir arada seviyorsanız; karanlık akademi temalı hikâyelerden hoşlanıyorsanız bu seriyi mutlaka okumalısınız.
November’ın yolculuğu sadece bir kayıp babayı bulmak değil, kendini keşfetmek ve sınırlarını aşmak üzerine kuruluydu bu yüzden kitabın verdiği güç hissi çok değerliydi.