2025 7. kitabı
“Çogu insan dünyanin onlara borclu olduğuna inaniyor, hayatta yaptıkları yanlış seçimlerden başkalarını mesul tutuyorlardı ve herkes işler planladığı gibi gitmezse öylece birakip kacabilecegini saniyordu.” Feeney’in her bölümde “yılın kelimesi”yle başlattığı anlatımı çok sevdim. Okuru kendi hayatındaki kelimelerin karşılığıyla yüzleştiriyor kitap benim için sadece bir psikolojik gerilim romanı değil, aynı zamanda tanımak ve güvenmek kavramları üzerine derin bir sorgulamaydı. Feeney, evlilik, dostluk ve güven gibi kelimeleri sıradan ilişkilerden çıkarıp birer bilmeceye dönüştürüyor. Okurken kendime şunları sordum -Etrafımdaki insanları gerçekten ne kadar tanıyorum? -Hayatı bu kadar ciddiye almak bize ne kazandırıyor? -Dostluklar gerçekten karşılıksız mı, yoksa hep bir menfaat dengesi mi gizli? -Güven, sadece sözcüklerle mi kuruluyor, yoksa hissedilenlerle mi? Yazarın anlatım dili sade ve anlaşılır,anlatım şekli merak uyandırıyor. Gerilim ve her sayfada şaşkınlık yaşayacağınız keyifli bir roman Not: kitabın sonunu sen belirleyeceksin Sahi Sam ne yaptı? Robin o mektuplarda yazdıklarında samimiydi yoksa kurgu mu? Peki ya Adam? O sırlarını saklamaya devam mı edecekti?
Taş Kâğıt MakasAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20238,2bin okunma