2025 35. kitabı
Kahramanımız hikayenin başında bir kara kediyi takip ederek ,zamanda yolculuk yapmasını sağlayacak kokteyllerin hazırlandığı bir bara ulaşıyor.Buradaki karakedi simgesi matrix serisinde dejavu meteforunu simgeleyen karakedi mi bilmiyorum ,ben öyle olduğuna inanmayı seçtim . Aslında kitabın konusu ve akışı ile ilgili referans olarak verebileceğim matrixten daha çok örtüşen bir film var ; “kelebek etkisi” . O senaryo bu kitaba göre daha sert akıyor denilebilir. Kitabın kahramanı 5 kere geçmişe gidip bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor; sonuçları söylemeyeceğim spoiler olmasın Geçmişe yada geleceğe çok fazla odaklanıp bugünü kaçırmak insanoğlunun zaman ile ilgili en büyük sınavı muhtemelen.Geçmişe baktığımızda mutlu anlarımıza değil de pişmanlıklarımıza odaklanmamız da cezamız gibi .Belki de öyle değil böyle yapsaydık çok daha kötüsü olacaktı misal…Yani biz CARPE DİEM ‘den devam Nihayetinde ;ben bu paralel evrenler,zaman sapmaları,zaman yolculukları filan işlerini çok severim .Bu nedenle çok keyifle okudum .Sade ve akıcı bir dil .kolay bir okuma.Bu arada tüm dünyada kore kültürü ergen yaş grupları arasında inanılmaz bir populerlik içinde .Kitapta kore populer kültürü ve eğitim sistemi ile ilgili de güzel detayların metine rahatsız etmeden yedirilmesi çok hoştu.
KarıştırıcıLee Hee-young · Yuzu Kitap · 2025298 okunma