Sonsuzluğun En Derin Katmanı
2025 85. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2025 16:52
Okuduğum üç Infinity hikayesi arasında açık ara en etkileyici olan bu çizgi roman, aklımdaki bütün soruları o kadar ustaca cevapladı ki; hem anlatımındaki katman katman ilerleyen gerilim hem de mükemmel çizimleriyle kalbimi fethetti. Öncelikle çizimlerden bahsetmek istiyorum çünkü Mike Deodato bu seride adeta parlıyor. Infinity ana cildinde de yer alan çizer, burada tek başına çalıştığı için tüm duygular, savaş sahneleri ve karakter ifadeleri çok daha güçlü yansıyor. Okurken göz yormayan paneller, mükemmel dağılımlar ve duygu geçişleriyle her şey yerli yerindeydi. Özellikle karakterlerin hisleri, yazıları okumadan bile yüzlerinden okunabiliyordu. Avengers: Infinity cildinde Captain America’nın yüz ifadesi çizgi roman boyunca neredeyse hiç değişmezken, burada her duyguyu hissettiren detaylar görmek beni çok mutlu etti. Diğer iki Infinity çizgi romanında olaylar çok hızlı, neredeyse nefes aldırmadan ilerliyordu. Bu ciltte ise tempo gayet dengeliydi. Önce her şeyi sindirerek anlattı, detayları yerli yerine oturttu, ardından tempoyu yükseltti. Bu anlatım biçimi benim için tek kelimeyle harikaydı. Hikaye bu kez olayların öncesinden başlıyor. Atlantis ve Wakanda arasındaki gerginlik devam ediyor; dolayısıyla Black Panther ve Namor arasındaki çatışma da derinleşiyor. İkisi de İlluminati üyesi oldukları için sürekli bir araya gelmek zorunda kalıyorlar. Bu iki halkın arasındaki çatışma zaten var olduğu için, Thanos’un ekibi geldiğinde adeta bu durumun meyvesini topluyorlar. Namor’un öfkesi ise sonunda ihanete dönüşüyor. Bir yandan Thanos’un oğlunu arama çabası sürerken, yardımcısı Ebony Maw Doctor Strange’in zihnini işgal ediyor ve çocuğun yerini öğreniyor. Olayların bu yüzünü, bu kadar detaylı biçimde okumak büyük bir tatmin yarattı. Ayrıca Kara Kuğu karakteriyle burada ilk kez tanıştım; kim olduğu ve geçmişi hakkında hiçbir fikrim yoktu ama beni inanılmaz meraklandırdı. Özellikle sondaki konuşması, hikayenin devamında nereye bağlanacağını çok merak ettiriyor. Sonuç olarak, New Avengers: Infinity, çizim kalitesiyle, olay örgüsündeki netliğiyle ve karakter derinliğiyle üçlemenin en güçlü halkasıydı. Hem anlatımıyla hem de atmosferiyle beni içine çekti; bir çizgi romandan beklediğim her şeyi fazlasıyla verdi.
New Avengers Marvel Now! 2. Cilt - InfinityJonathan Hickman · Gerekli Şeyler · 201544 okunma