2025 220. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2025 21:55
Bazı kitaplar vardır; yalnızca bilgi vermez, kalbe dokunur, insana kendini yeniden hatırlatır. Saliha hanımın “Eşime Yardım Etmek İstiyorum” kitabı tam da böyle bir eser. Benim için yalnızca bir kitap değil, sanki uzun zamandır içimde yankılanan dualarımın, dile getiremediğim hislerimin bir tercümesi gibiydi. Sayfaları okudukça, kaleminden dökülen cümlelerde kendi sesimi buldum; kendi iç konuşmalarımı, Rabbime ettiğim duaları, evliliğe bakışımı gördüm. Bu kitap, sadece bir “evlilik rehberi” değil. Sanki bir dost oturmuş, kalbini açmış da konuşuyormuş gibi. Saliha hanım, evliliği bir yük değil, bir emanet olarak anlatıyor. Eşine yardım etmeyi, sadece “iş paylaşımı” değil; manevi bir dayanışma, bir dua ortaklığı olarak gösteriyor. Günümüz dünyasında çoğu insan ilişkilerinde sabırdan, merhametten, anlayıştan uzaklaşırken bu kitap, evliliğin özündeki manayı hatırlatıyor: Birbirine sığınan iki kulun, Rabbine beraber yürüyüşü… Her bölümde fark ettim ki, aslında huzurlu bir evliliğin sırrı büyük şeylerde değil, küçük inceliklerde saklı. Gülerken bile dua etmekte, susarken bile saygı gösterebilmekte, “ben”i değil “biz”i kurabilmekte. Saliha hanım’ın dili ne kadar sadeyse, içeriği o kadar derin. Kalpten geldiği belli. Her cümlesinde samimiyet, her satırında sükûnet var. Bu kitabı okurken şunu düşündüm: “Ben yalnız değilmişim.” Çünkü aynı şeyleri hisseden, aynı duayı eden, aynı inancı taşıyan başka yürekler de varmış. Bu farkındalık, insana hem huzur hem güç veriyor. Evliliğe dair bakış açımı bir kez daha temizledi; sevmenin sadece duygudan değil, iradeden, sabırdan ve merhametten ibaret olduğunu hatırlattı. Kısacası “Eşime Yardım Etmek İstiyorum”, her evli kadının, hatta evlilik yolunda olan her insanın okuması gereken bir eser. Çünkü bu kitap, yalnızca eşe değil, kalbe yardım ediyor. Ve bazı kitaplar vardır ya… Bitince bile kalbinde yaşamaya devam eder; işte bu kitap onlardan biri.
Eşimi Anlamak İstiyorumSaliha Erdim · Hayat Yayıncılık · 2016473 okunma