2025 67. kitabı
Merhaba sevgili okumayı seven dostlarım, nasılsınız? Bugün sizleri, geçmişin yankısıyla örülmüş bir mabedin kapısına davet ediyorum. İrem Gürbüz ’ün #hismabedi adlı romanı, sadece bir hikâye değil; bir kaçışın, bir yüzleşmenin ve bir kadının içsel mücadelesinin şiirsel anlatımı. Baş karakter Gece, adını taşıdığı gibi karanlıkta yürüyen bir kadın. Ama bu hikâyede bir karakter daha var: Efken. Gece’nin içindeki sessiz tanık. Yangının dumanında saklanan, her adımda onunla yürüyen bir gölge. Bazen bir şarkı olur, bazen bir suskunluk. Efken, Gece’nin peşinden ayrılmaz sessizce oturur onun yanına, geçmişin kırık aynasını tutar yüzüne. Bazen bir şarkının içinde belirir, bazen bir sokak lambasının altında. Gece konuşmaz, ama Efken hep oradadır bir bakışta, bir susuşta, bir kaçışta. Kitap boyunca Gece’nin kaçışı, saklanışı ve içsel hesaplaşmaları bir mabedin duvarlarına işlenmiş gibi. Her sayfa, bir sır; her cümle, bir iz. Yazar'ın dili sade ama derin, kısa ama yankılı. 101 sayfalık bu roman, bir gecede okunur ama etkisi günlerce sürer. Eğer siz de geçmişin izlerini takip etmeyi seviyor, duyguların karanlıkta parladığı hikâyelere ilgi duyuyorsanız, His Mabedi tam size göre. Ve sevgili dostlarım, bu mabedin ardında daha çok sır olduğuna inanıyor, devamını büyük bir merakla bekliyorum.
His Mabediİrem Gürbüz · Oleksa Yayınevi · 202318 okunma