···Okunma: 08 Kasım 2025 02:52 Vadideki zambak betimlemesinde bile bunalmayan ben ilk 50 sayfada üstümü başımı yırtasım geldi. Kısaca o sayfalarda bir gümrük memuru adam bir kumaş buluyor ve işsizlikten hikaye uyduruyor. İlk 50 sayfa okunmasa da olur. Sonra asıl hikaye başlıyor. Oralar güzel ve bana ufaktan Gabriel Garcia enerjisi verdi fantastik gotik gibi. Kadın zorla evlenmiş galiba eşiyle eşi de yaşlı ve manipülatif bir ihtiyar neyse adam bir yere gidiyor ve dönmüyor. Kadın öldü bildiği için başkasıyla felekten gece çalıyor sonra hamile kalıyor. Vay sen misin aşık olan hemen vayy zina aw deyip. Ömrü boyunca A harfi taşımasına karar veriliyor. Kadın da tamam diyor ablaaağ ben seni savunurum ortaçağ moruklarına karşı. Neyse kimseye demiyor aşığını ama ileriki sayfalarda hiç bilinmeyen biri çıkıyor zortladım o kadar yani. Nereden anladım öte dünyada annenle senin elini tutup cezamı çekeceğim gibi bir şey dedi. Ablanın zevki güzel bu arada eşekten inip ata binme olayı gerçek oldu. En sona gelmedim ama yaklaştım güzel yani.