Puan vermedi·408 syf.··Beğendi
···Okunma: 06 Kasım 2025 21:15 Bazı kitaplar vardır, ilk sayfasını açtığın anda seni kendi dünyasına alır, sayfalar arasında değil, duyguların içinde kaybolursun. Gece Yolu benim için tam olarak öyle bir romandı. Daha ilk satırlarda hikâyenin atmosferine çekildim; karakterlerin hayatına, acılarına ve seçimlerine tanık oldukça sanki ben de onlarla yaşadım her şeyi.
Yarısına geldiğimdeyse kelimeler boğazıma düğümlendi, gözyaşlarım sayfalarla yarıştı. Bir annenin evladını kaybetmesinin tarifi yoktur; Kristin Hannah o tarifsiz acıyı öyle bir anlatıyor ki, sanki kalbinden bir parça kopuyor okurken. Yas, suçluluk, pişmanlık… ama en çok da “yaşamayı unutmak.” İşte bu cümle romanın merkezinde yankılanıyor benim için.
Kitap sadece bir kaybın hikâyesi değil; dostluğun, aşkın, anneliğin ve affetmenin ne kadar zor ama bir o kadar da gerekli olduğunu hatırlatıyor. Hannah, insanın en kırılgan yanlarını büyük bir ustalıkla işliyor.
Ve evet, benim için en güzel yanı bunca acının ardından gelen o umutlu, sıcak son. Hayatın ne kadar yıksa da bir yerlerde yeniden filizlenebileceğini fısıldıyor. Gece Yolu, kalbime dokunan, uzun süre etkisinden çıkamayacağım bir roman olarak rafımda değil, hafızamda yer etti.